Testar att blogga i Word 2016

Det tog en stund att uppdatera min lilla Toshiba 8″ med senaste Windows 10 Home. Orsaken var (och är) att uppdateringen kräver 8GB på C: vilket visade sig svårt på min lilla Windows-pekplatta.

Men det gick till slut efter att jag dels avinstallerat hela Office samt därefter när uppdateringen slutförts åter installerat Office på plattan. Att återinstallera Office 2016 är inget problem när man som jag har abonnemang på Office 365 Home där Office 2016 ingår.

Så detta inlägg är enbart en test att det fortfarande fungerar att blogga i WordPress från Word 2016. Så läser du det här så betyder det att testet fungerat som förväntat.

Dessutom skriver jag på mitt nya externa tangentbord från Kjell & Co som är kopplad till plattan. Jag kör dessutom min Wedge-mus från Microsoft till att ”musa med”.

Varför testar jag en liten pekplatta?

Syftet med att testa små och billiga pekplattor beror på att jag vill veta hur svårt och omständligt det kan vara att hålla sig med en dator med begränsade resurser.

  • De är billiga
  • Tyvärr är de jämförelsevis långsamma men bara man underhåller dem så är de acceptabelt snabba.
  • Leverantörerna av datorer och pekplattor höjer priserna radikalt efter hur stor hårddisk datorerna/pekplattorna försetts med.. Frågan är varför?
  • Jag menar att man ska ha sina filer/bilder utanför datorn eller pekplattan. Exempelvis i en molntjänst typ OneDrive eller Dropbox. Det medför nämligen att man kan använda billiga datorer/pekplattor. Man slipper till exempel att göra backup eftersom den tjänsten ingår i molnet.
  • Uppdateringar sker hela tiden och tar olika lång tid beroende bland annat på hur stor hårddisk du har. Har du som jag en liten hårddisk med i princip bara operativsystem och appar så går uppdateringarna snabbare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s