Det finns uppenbara fördelar med Android!

Jag testar just nu en ny pekplatta från Huawei som heter Huawei T3 10 9,6″. Den va billig, bara 1790 kr på Elgiganten och har enbart 2GB RAM samt en liten HD på 16GB. Men test är en test och jag upptäcker fördelar allt eftersom.

Externt tangentbord

Att möjligheten att koppla ett externt tangentbord via blåtand skulle vara en fördel jämfört med iPAD är kanske att ta i, men möjligheten är trevlig. Så här är det samma trevlighet som i iOS för iPAD. Det var dessutom rätt enkelt att koppla olika tangentbord. Mitt favorittangentbord från Microsoft fungerar perfekt även under Android eftersom det klarar alla tre operativsystemen Windows, Android och IOS (Både iPAD och iPhone).

Extern mus

Här spöar den billiga Huaweien iPAD. Det går överhuvudtaget inte att koppla en externmus till en iPAD. Men till en Android-platta fungerar det utmärkt i likhet med en Windows-platta. Här är iPAD en besvikelse även om jag även skaffat en ”penna” från Apple. Det är bara det att jag sällan tar fram den och använder denna som en mus. Det är nämligen lite bökigt att växla mellan pennan och tangentbordet till skillnad mot när man växlar mellan mus och tangentbord.

Externt Micro SD-kort

Åter ett stort plus för Huawei och Android. Det finns plats för att plugga in ett SD-kort, vilket det inte finns för iPAD. På så sätt är det inget felköp att skaffa en billig Android-platta och ha som dator. Visserligen så har jag inget Micro-SD i skrivande stund i min 9,6-tums Huawei, med jag vet sedan tidigare att det fungerar utan problem.

En viktig del som jag med tiden lärt mig är att synka ner valfria mappar från min stora plats i OneDrive. Jag har där tillgång till 1TB. Genom att vara smart med mapparna så synkar jag bara de mappar som jag behöver och gör det till plattans SD-kort och inte till plattans minne. Så har jag gjort med mina Windows-plattor och kommer att göra med den här nya Android-plattan.

Appar

WordPress

Just nu så skriver jag det här inlägget på Huaweien i appen WordPress med hjälp av mitt externa tangentbord från Microsoft samt med hjälp av min lilla mus, även den från Microsoft. Tangentbordet är Microsofts vikbara tangenbord som  via blåtand heter UniversialFoldableKB och musen heter på blåtandsspråk Microsoft Wedge Touch Mouse.

Word

Word i Androidtappning är lika barnsligt som under iOS på min padda. Alltså inget att hänga i julgranen för min del. Med det menar jag att Word i dessa triviala versioner borde heta något annat än Microsoft Word. De är helt enkelt ”barnprogram”. Inget reellt stöd för formatmallar och möjlighet att snabbt växla mellan rubriker och brödtext.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s