Inte bara lek, men en avancerad hobby

Min lilla ”åttatummare” behöver underhållas inte bara för att det är roligt utan dessutom lärorikt. Genom att pillra med denna i alla avseenden begränsade Windows-dator så måste jag anstränga mig ordentligt för att ”Lillen” ska hänga med när det gäller uppdateringar och andra delar som krävs av en Windows-dator av idag. Förstår man inte det, alternativt att man inte kan eller vet vad man gör, så borde man nog som användare skaffa en annan typ av dator.

Ett exempel, som jag just nu använder för att skriva det här inlägget, är att istället för en Windows-dator, eller PC, skaffa sig en iPAD från Apple med lämpligt tangentbord. Det ger en enklare tillvaro eftersom Apple fixar underhållet åt en. Det är bara att lyda exempelvis ”App Store” och installera de uppdateringar som kommer. Svårare är det inte. Javisst ja, även iOS kommer ibland med uppmaningar om att uppdatera just det iOS som styr ”paddan”. Men där slutar de tekniska utmaningarna. Men det gäller att ta tjuren vid hornen samt köra uppdateringarna för Apparna som kommer i princip varje dag beroende på hur många appar man har på sin iPAD.

Med en Windows-dator är det en annan femma. Om du kollar bilderna ovan så ser du att jag har en ny version av Windows på väg in. Det va bara det att jag först blev tvungen att ordna så att ”Lillen” hade 8 GB ledig plats på C:. Inte så lätt när hårddisken bara är 24,2GB och RAM bara är 1GB. Så jag blev tvungen att komprimera C: för att få plats för den nya versionen av Windows.

Tur att Lillen har plats för ett SD-kort, eller externt minneskort. Jag har ett på 32GB där jag synkar ner valda mappar från min OneDrive. OneDrive är Microsofts molntjänst som jag använder via Office 365. På så vis kan jag hålla ner användningen av C:

Jag återkommer när och om uppdateringsprocessen av Windows är klar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s