Word och Excel är värdelösa i IPAD

Mina två käpphästar dagligen är Word samt Excel. Dessutom Outlook och OneNote. Outlook är rätt bra i IPAD-versionen trots att den är mycket förenklad jämfört med PC-versionens Outlook 2016. Den går att använda i likhet med checklistor i OneNote. Men sen är det stopp!


Att blogga i Paddans version av Word är omöjligt eftersom mallen för blogginlägg inte existerar. Där har förenklingen av Word-appen gått för långt. Dessutom kan jag inte använda Word-appen på det sätt jag är van vid från PCn. Word i Paddan är med andra ord en form av ”barnprogram” för att skriva enkla brev. Och vad ska man med en brev-app till när det finns E-post?

Jag är helt beroende av en fullt fungerande version av Excel eftersom jag hanterar min blodsockervärden dag för dag för att se och följa hur mina mediciner och insulinsprutor fungerar. Här fungerar alltså inte Excel för IPAD. Appen är på tok för förenklad plus att jag fick skrämselhickas när jag fick synkroniseringsproblem. Men å andra sidan fick jag nog skylla mig själv eftersom jag testade att uppdatera mina värden dels i min Windows 10-platta på 8 tum, min Windows Phone 8.1 samt Paddan och en Iphone 4S. Inte att rekommendera!

Så nu använder jag bara Windows till att blogga med och att köra Excel-filer.

En sak till! När man kör vissa saker på pekplattor så saknar jag en mus från och till. Fingrarna är lite grova att peka rätt med, både i Windows och i Paddan. I Windows har jag ett antal möss att leka med men för Paddan har jag ingen.

Funkar den trådlösa MAC-musen för drygt 900 spänn även i IOS?

Roffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s