Microsoft delar med sig av lösningar!

I och med att jag tidigt skaffade mig en åtta tums pekplatta av märket Toshiba så blev behovet av externt tangentbord påtagligt. Jag har därför letat samt skaffat mig några stycken vid det här laget och först nu hittat det jag vill ha. Microsoft Universal Foldable Keyboard.

Det som är intressant är att tangentbordet verkar bekant på något sätt J

I och med att jag även har en Surface RT plus att jag inom familjen fått känna på samt testat Surface 3 så vet jag att tangentbordet är samma tekniska lösning som finns för Surface 3 och, som jag antar Surface 4. Alltså skärmskyddet/tangentbordet som man ska ha till dessa pekplattor.

En detalj som hängt med över till ”lillen” är att tangentbordet slås av när det fälls samman. Samma sak sker för Surface-tangentbordet när man fäller samman dessa med pekplattan.

Microsoft delar med sig

Den stora ”lilla” nyheten med Microsoft Universal Foldable Keyboard är att det är förberett och fungerar för alla nuvarande operativsystem förutsatt att dessa stödjer Bluetooth 4.

Med andra ord; Surface-tekniken är transparant över produkt-gränserna vilket helt enkelt måste ses som en dramatisk förbättring i det tysta.

En annan cool detalj är att man kan växla mellan två skilda ”devajses” exempelvis en pekplatta och sin smartphone via en tangenttryckning. Hur bra som helst! Detta oavsett vilken typ av pryl man valt att skaffa sig, ingen nämnd och ingen klämd förutsatt att prylen i fråga har Bluetooth 4.

Microsoft! Det här har ni gjort riktigt bra!

Konsekvenser för egen del

  1. Jag kan sluta leta efter mitt optimala externa tangentbord till min åtta-tums pekplatta av märket Toshiba
  2. Jag har konstaterat att min ”fådda” Nokia 920 är på fel sida tekniklyftet. Anledningen är att det inte verkar finnas en uppdatering upp till Windows Phone Update 2 som krävs för att tangentbordet ska ”prata” med telefonen.
    Beslut! Avvakta tills Windows 10 släpps för gamlingen samt avgör först då om det blir en ny lur.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s