Hur surfar du egentligen?

Man kan surfa på internet på olika sätt och inget är väl egentligen fel. Men det finns strukturerade sätt som troligtvis är effektivare än andra. Kanske på följande sätt.

Surfa smartare!

Varje hemsida inom nyhetsvärlden innehåller massor av länkar i form av en rubrik, en bild samt en kort text. Helt enkelt en sammanfattning av varje artikel.

Det kan du utnyttja på följande sätt!

  1. Håll ner ”Ctrl” på tangentbordet samt klicka på en artikel/länk som du vill läsa mer av. Exempelvis ”Sparkcykeln håller farten med el” i bilden ovan. Istället för att direkt öppna artikeln så öppnas den i en ny flik (se bilden igen).
  2. Genom att rulla ner i hela hemsidans längd samt enbart ”Ctrl-klicka” på varje intressant artikel så får du på så vis samtliga artiklar som du vill läsa expanderade i egna flikar i din browser. Övriga artiklar läser du bara enligt hemsidans sammanfattning.
  3. När du rullat ner hela hemsidan så klickar du bara på första fliken till höger om hemsidans flik samt läser hela artikeln.
  4. Därefter stänger du fliken. Då öppnas nästa flik för läsning. Fortsätt sedan tills alla flikar är lästa och alltså stängda. Vid det läget har du bara hemsidan öppen.
  5. Först då byter du hemsida samt jobbar igenom nästa nätblaska på motsvarande sätt.

En sak till

Om du kollar bilden igen så har jag ett antal mappar (fältet Favoriter) i en egen rad. Jag har alltså organiserat vad jag brukar surfa på i dessa mappar som på så sätt fungerar som mina egna kategorier. Fördelen med det är att jag alltså kommer till rätt hemsida i och med att jag aldrig riskerar att skriva fel.

Risken med att skriva fel är ett av de vanligaste lömska sätten att få dig att hamna på fientliga sajter med farliga länkar. Tänk på det och surfa bara på egna favoriter som du organiserat på något sätt.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s