Massmedia skiter i det blå skåpet!

Tidigare har det varit som så att jag föredrog att surfa på min Windows-telefon mycket beroende på att reklamen tidigare inte var så påträngande via mobilen. Men allt förändras och vi med dem.

Som du ser i bilden till vänster så surfar jag genom att direkt klicka på länkar till de nättidningar som jag har grupperad på startskärmen. Men jag funderar allvarligt på att rensa ordentligt och sluta surfa via mobilen. Anledningen ser du i Expressen-exemplet till höger.

BLAFFIG REKLAM som tar hela skärmen i anspråk. Expressen är i reklamsammanhang värst eftersom de även låter reklam-videos starta automatiskt. Jävligt irriterande att nån börjar babbla medan man försöker läsa blaskans rubriker. Hur tänker Expressen? Inte alls verkar det som!

Konsekvensen för min del är att jag numera surfar enbart via min Laptop där jag kan och tillåts installera de program jag anser mig behöva. Jag surfar exempelvis inte på min Surface RT längre eftersom jag inte får installera ADBLOCK i Windows RT. Adblocker Pro för Internet Explorer 11 blockerar effektivt all reklam som häftas på blaskorna.

Så nättidningarna motarbetar sig själva eftersom jag som nyhetskund på egen hand spärrar ut deras reklam.

En annan jävla dum åtgärd som tidningarna börjar tillämpa är att spärra artiklar och kräva betalt per månad. Även om det för DNs del bara handlar om en krona så är det urdumt. Åtgärden som jag då gör är att ta bort alla cockies och temporära filer i mobilen eftersom de använder min mobils minne för att sina dumheter. Det är ju än så länge det enda sättet de har för att tvinga av oss stålar för sina artiklar.

Bättre kan ni, ärthjärnor! Kriget mot den urdåliga reklamen fortsätter.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s