Filmtajm via Bluetooth och 4G!

Förr gick man på Bio, sedan kom tjock-TV, därefter platt-TV. Sedan kom reklamkanalerna och SVT följde efter med budskapet ”filmen sponsras av den som betalar mest”. Så därför skaffas det numera egna lösningar på fritidsnöjet att se på film. Just nu är det mina blåtandsprylar som är min högst privata biograf.

Utrustningen

Toshiba 8 tum med Windows 10

Basen för min biograf är min åttatums pekplatta från Toshiba som numera huserar Windows 10. Fungerar hur bra som helst. Tydligen har Toshiba lyckats rent tekniskt med grafikkort, WiFi och Bluetooth eftersom plattan aldrig visat tecken på att inte räcka till för just film.

Åtta (8) tum fungerar dessutom riktigt bra. Kan vara på sin plats att upprepa ett gammalt talesätt från ursprungsbefolkningen i USA.

  • Vit man gör stor eld, sitter långt ifrån. Vettig man gör liten eld, sitter nära.

För att inte tala om att alla prylarna i det här inlägget kör trådlöst med uppladdade batterier.

Mus

Blåtandsmus från Microsoft för att pillra rätt på skärmen. Som sagt var, Windows på 8 tum kräver lite hjälpmedel till även rätt små fingrar.

Ljudet från Bose

  • När katten är borta dansar råttorna på bordet!

(Betyder; Då man är gräsänkling…)

Så därför brukar jag koppla på ordentligt ljud via min blåtandsljudgrunka från Bose. Film utan ordentligt ljud är ju som att äta pannkakor utan grädde och Irenes hemgjorda lingonsylt. Alltså smaklöst! Det ska låta ordentligt när man kollar på första versionen av ”Terminator” med Arnold Schwarzenegger.

Ljudet från Maxell

  • När katten är hemma smyger råttorna på tå…

(Betyder; När tanten är hemma och kollar matprogram på stor-TVn)

Alltså måste man ha ett alternativ till Bose-ljudet. Hittade ganska bra blåtandslurar från Maxell på Clas Ohlsson härom sistens. Fördelen med dem är att jag kan köra blåtand eller via 3,5-kabel in i Toshiban. En annan fördel med dem är att de går att använda till telefonen eftersom det finns en osynlig mikrofon typ litet hål.

Sist men inte minst viktig

Hittade för nått halvår sedan ett skydd från Deltaco på Elgiganten i Linköping till lilla Toshiban som dessutom har fördelen att jag kan luta plattan i tre olika lägen vilket är praktiskt. Jag slipper därför sitta och hålla i ”biografen”.

Så jag bänkar upp mig i min sköna kontorsstol från IKEA, lutar mig bekvämt tillbaka och kör igång en film via mitt Netflix-abonnemang.

Att jag kör mobilt bredband 4G från Telia kanske jag redan har nämnt nån gång? Går faktiskt snabbare än via grannens ADSL och WiFi som jag till nöds även kan och får använda.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s