Windows RT va ingen hit!

Ibland måste man testa och få egen erfarenhet av datorbaserade prylar. I alla fall gäller det mig. Men testerna ger mig insikter inför framtida anskaffningar, vilket jag återkommer om i slutet av detta inlägg.

Aftonbladet utan Adblocker

När man som jag sent accepterar att man faktiskt måste installera Adblocker nuförtiden samt även inser det faktum att det inte är tillåtet att installera appar typ Adblock Plus för Internet Explorer i Windows RT. Då, först då, inser man att Windows RT och första versionen av Surface, alltså Surface RT, va en gigantisk flopp. Att Surface RT inte tillåter att man som användare installerar de appar man anser sig behöva är ett irriterande förmynderi från Microsofts sida. Speciellt när de inte lagt in Adblocker bland de appar som man kan installera från ”Store”.

Aftonbladet med Adblocker Plus

Det är alltså en enorm skillnad att surfa runt på nyhetssajter med eller utan Adblocker. Att bara använda datorn som en avancerad skrivmaskin är väl ok, ett tag. Men man vill ju även ut och kolla vad som har hänt utan att drabbas av reklamhysterin. För hysteri är det just nu. Nyhetssajterna som bygger sin ekonomi på dålig reklam gräver hel enkelt sin egen grav. När ingen längre ser reklamen så köper ingen längre reklamplats, så enkelt är det. Senast jag skrev något liknande i ämnet så avkrävdes jag svar på hur blaskorna i så fall skall finansiera sin verksamhet. Snälla rara söta, det är banne mig inte mitt problem!

Slutsatser

 1. Surface är bra men jag vill kunna installera det jag behöver på egen hand.
 2. Microsoft som datortillverkare är bra eftersom man då slipper all jäkla ”Bloatware”
 3. Tangentbordförsedd pekplatta där tangentbordet även fungerar som skärmskydd är hur bra som helt.
 4. Jag önskar mig fler USB-ingångar än den enda som jag har på Surface RT. Minimum 3 st!
 5. Jag vill även kunna välja det helt platta skärmskyddet/tangentbordet som jag har till min Surface RT. Den är nämligen hur bra som helst.

Så min erfarenhet blir att nästa datoranskaffning blir en Microsoft Surface. Laptop är invant och bra, men går inte upp mot en riktig pekplatta med tangentbord.

För övrigt…

så har jag städat upp bland mina domäner så nu funkar

samt nya

Roffe
@rigit

En reaktion till “Windows RT va ingen hit!”

 1. Hej Roffe

  Visst är det så, webben idag är i princip helt osurfbar utan installerad annonsblockering, och det slags förmynderi från Microsofts sida du beskriver blir ju faktiskt bara värre och värre, bara att läsa på om Windows 10 och vad man som vanlig användare inte kommer att kunna neka och om den rusningstrafik med integritetskänsliga data som ett DeFault-inställt Win 10 skickar till Ms. Köpte en ny liten laptop för lite sen, den kom med Win 8.1 och ett helt batteri junkware från datortillverkaren. Hade bara i eländet medan jag under några dagar laddade hem och brände lite olika Linuxdistar man är nyfiken på samt testade datorns olika funktioner så att allt funkar och så. Under den tiden hann jag bli erbjuden en ”gratis uppgradering” till Windows 10, va falls? nedgradering av ens integritet som datoranvändare kallar jag knappast för uppgradering. Tackade förståss nej och eftersom Linuxskivorna vid det laget var brända och datorn befunnits fungera som den ska så vidtogs raskt en total utplåning (med flerstegsalgoritm) av Windows från laptopens hårddisk till förmån för ”något annat”.

  Åter till annonsblockerandet nu

  Körde själv och väldigt länge Adblock Plus men nu har jag funnit en som verkar fungera ännu effektivare (i varje fall för min del) Ublock Origin heter den.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s