Blogga med Word 2013 i WordPress!

Testerna av Surface RT medförde som bekant att jag tvingades att byta blogg-editor. Det blev Word 2013 och den standard-template som ingår i Word 2013.

Format och Rubriker

Jag vill lyfta fram den största fördelen med att blogga i WordPress med Word 2013, nämligen möjligheten att använda formaten i Word. WordPress hanterar nämligen dessa på ett bra sätt.

I bilden ser du en funktionsruta som heter «Formatmallar». Bredvid till höger om texten ”Format” ser du en liten nedåtriktad pil. Klicka på den för att få fram listan med Format. Första gången så hamnar den svävande ovanpå ditt dokument. Ta tag i rutan samt dra den till vänster kant. Placerar du den rätt så hakar den fast på rätt sätt en gång för alla enligt bilden. När du har den tillgänglig så är det bara att klicka på de olika formaten för att din text ska bli, Normal, Rubrik 1, Rubrik 2 o.s.v.

Vilka rubriker du väljer beror säkert på vilken mall du använder i WordPress. För den mall jag använder, «Big Brother», så använder jag Rubrik 2 som första läget i mina rubrikstrukturer. Rubrik 1 blir nämligen lika stor som inläggens rubrik och det tycker jag inte ser bra ut.

Ramalternativ

En annan fördel med Word 2013 är att det finns betydligt fler ramalternativ att välja bland vilket jag uppskattar. Att man dessutom kan sätta egna snabbtryckningar på formaten gillar en gammal Word-specialist. Den sistnämnda möjligheten snabbar på redigeringen medan man skriver.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s