Varför ägnar jag tid och kraft åt Surface RT?

Jag fick en fråga från en kollega från förr varför jag ägnar tid och kraft åt Surface RT och Windows 8.1 RT. Microsoft har ju lagt ner både Windows RT och Surface RT (och Nokia 2520). Underförstått; Microsoft måste ju göra rätt, eller hur?

Nej, Microsoft gör inte rätt. Microsoft gör heltokigt enligt min mening.

Tokigheterna hade sin början när Nokia hade sin Microsoft-chef som VD. Det blev varken hackat eller malet när man istället skulle ha tryckt gasen i botten.

Någon som minns att någon butik i Sverige som hade en pekplatta med skärmskydd som även va ett tangentbord som man enkelt kopplade loss när man ville surfa eller kolla på film och som man dessutom hade stöd för 4G? Minns ni att Nokia försökte berätta om en pekplatta som hette Nokia Lumia 2520? Jag hittade aldrig någon att fingra på utan fick bara se bilder samt en och annan reklamfilm som jag lyckades hitta på nätet.

Samtidigt som Microsoft velade sig fram med första generationen Surface? Alltså Surface RT. Jag minns och var köpsugen som få, men både Nokia 2520 och Surface RT va för dyra. Dessutom visste jag inte det jag vet idag. Att även Surface RT är en skitcool dator/pekplatta.

Jag tror att priset blev högt på grund av interna stridigheter inom Microsoft. Dessutom va det pinsamt att nyinköpta Nokia hade en bättre maskin än Microsoft själva i och med Nokia Lumia 2520. 4G, va fan va de, verkade folket på Microsoft säga. I alla fall gav de sken av att inte fatta att 4G va viktigt eftersom Nokian kunde 4G men inte Surface.

Dessutom skulle ju Officeavdelningen ha stålar för Office RT som levererades med Word RT, Excel RT, PowerPoint RT, Outlook RT samt OneNote RT. För att inte tala om säkerhetsfolket. Windows Defender-utvecklarna skulle ju också ha nåt eftersom det inte behövs något dyrt externt virusskydd. Allt är redan på plats. För att inte tala om Windows 8.1 RT och Internet Explorer 11. Hur jäkla bra som helst!

Sen va det ju mängden appar…

Microsoft hade ju inte miljoner appar att leverera som Apple och Android. Det va i alla fall vad ”experterna” och tyckarna på nätet påstod. Att det sedan räckte med Facebook, Twitter, Netflix, SVT Play och TV4 Play för det stora flertalet fattade aldrig marknadsförarna på Microsoft. Att Nokia fattade tar jag för givet, men de hade ju en Microsoft-man som VD med ett efternamn som lät som en förkortning av ”Eloperatör”. Så Finnarna skulle ju bara hålla käft!

Så mitt svar varför jag ägnar tid och kraft åt Surface RT beror på att jag ärvt en fabriksåterställd Microsoft Surface RT med Windows 8.1 RT, alltså helt i original! Jag kan helt enkelt bevisa att jag redan då hade rätt. Och jag tänker inte hymla med det utan tvärt om. Jag kommer att berätta hur jävla bra konceptet är. Gillar du inte mina inlägg som jag även publicerar via Facebook och Twitter så är det bara att ta bort mig som kompis, jag bryr mig inte!

Synd bara att mågen inte hade en Nokia 2520 istället för Surface RT. Det hade varit smutt att peta in mitt 4G-abonnemangskort i Nokian och kört direkt mot Internet. Men det är ok! Jag kan köra via min Nokia Lumia 820 (Internetdelning) eller ta med mig Telias Huawei-mobila-bredband i bröstfickan. Men jag gillade Nokias lösning på att vika ihop skärmskyddet/tangentbordet. Dessutom hade jag velat ha en Nokia-röd.

För att inte tala om Nokia Lumia 2520:s batterilösning. Till och med tangentbordet/skärmskyddet va ett batteri! De du!

Avslutningsvis vill jag påminna om att Windows 8.1 RT var och är en Apple-härmning så till vida att det var en låst dator i likhet med Mac och iPAD. Men för de flesta är ju även det ok, så många mackar och iPADs som ju säljs nuförtiden. Hemligheten till att lyckas är att förse prylen med det som folk använder så att de inte behöver krångla med installationer och inställningar.

Surface RT innehåller dessutom ingen Bloatware som ligger och skräpar i alla vanliga PC och Laptops eftersom det är Microsofts egen pryl! När min Laptop kraschar köper jag en Surface, den saken är klar. Idag skulle det bli Surface 3 mycket beroende på att tangentbordet jag beställt passar 3:an men inte Pro 3 eftersom den är på 12 tum. Men det sker först när priset sjunkit till en nivå som är acceptabel.

I kommande inlägg berättar jag vidare vad jag gör och kan göra med Surface RT, bara för att jag har så jäkla kul!

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s