Test av tillbehör till Surface RT

För att en dator ska vara nåt att ha så måste man ju kunna koppla på olika typer av tillbehör.

Så jag viker in Skärmskyddet/tangentbordet (det engelska) bakom skärmen, samt installerar mitt blåtandstangentbord från Clas Ohlson som jag med fördel använder hemma vid skrivbordet. Fungerar utan problem vid installation och därefter användning!

Då Surface RT har (enbart) en USB 2.0-port så testar jag även min USB-mus från Microsoft. Tar några sekunder för Windows RT att installera drivrutiner för Nano-receivern som medföljer musen. Du ser den på högra sidan av skärmen. Liten grunka som sticker ut. Musen fungerar sedan utan problem!

Men som sagt var, jag har beställt två nya blåtandsmöss från Dustin Home eftersom jag propagerat för att en datormus skall jobba via blåtand. Det ska bli intressant att se hur plattan fungerar med den. Att jag beställt två beror på att sambon även ska ha en blåtandsmus.

Jag körde även nämnda tangentbord tillsammans med min gamla blåtandmus och märkte att musen inte fungerade helt smärtfritt. Cursorn på skärmen förflyttade sig lite segt, vilket kan tyda på att Surface RT inte riktigt räcker till för två samtidiga blåtandsgrunkor som externt tangentbord samt mus. Jag återkommer om problemet återuppstår när jag fått hem den nya blåtandsmusen.

Annars får man anpassa sig till klenare och därmed billigare teknik. Kör man som jag en förhållandevis billig och lite till åren kommen pekplatta så kanske det är som så att jag bara kan köra en i taget. Men det är ett mindre problem eftersom jag även har ett nytt tangentbord/skärmskydd på väg in i samma försändelse som blåtandsmusen.

I samma paket kommer även ett microSDXC-minneskort om 64 Gb. Minnet i datorn är ju lite begränsat J

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s