Microsoft, hur tänker ni nu?

Surface är en utmärkt lösning i många avseenden, men jag har några frågetecken. Varför enbart dyra alternativ och var har ni gjort av Surface RT? Den billigaste plattan just nu kostar nästan 6 000 spänn och gör det om man vill ha ett extern tangentbord.


Låt mig slå fast en gång för alla. Jag tycker att Surface är en superbra datorlösning! Dator och pekplatta i en och den samma maskin med ett utmärkt tangentbord som dessutom fungerar som skärmskydd.

Trots att jag just nu skriver på svenska på ett engelskt tangentbord så fungerar det utmärkt. Jag har alltså satt om inställningen i datorn till svenska vilket medför att det fysiska tangentbordet samt hur tangenterna fungerar inte stämmer överens i alla delar.

Att inte ha ett billigare alternativ är rätt trist. Jag skriver exempelvis det här inlägget med ett externt tangentbord från Clas Ohlson för några hundra och min Surface RT jobbar i Windows 8.1 RT. Fungerar hur bra som helst men finns inte längre på den så kallade marknaden.

Tänk om Microsoft! Det finns en privatmarknad som inte behöver varken Surface 3 eller Surface Pro 3. Surface RT eller Surface 2 var och är billigare alternativ för de flesta. Återta Windows RT och skapa Windows 10 RT för Surface RT. Jag kommer i följande inlägg att berätta vad jag gör på min platta och det är i princip vad jag även gör på min Laptop.

Jag är säker på att de flesta kommer att säga…

 • Det hade jag ingen aning om!

Mitt budskap är till er «vanliga datoranvändare», lyssna inte på PK-maffian som tycker så jävla mycket.

Windows RT hade och har sin egen marknad. Många som idag har en PC med vanliga Windows skulle ha skaffat en Surface RT med Windows 8.1 RT när det begav sig. Det är mycket roligare med en pekplatta än en PC och betydligt enklare att hantera.

Dessutom var den billigare och bättre än vilken iPAD eller Android-platta som helst.

För övrigt

 • Har jag hittat mitt svenska tangentbord till min ärvda Surface RT. Dustin Home av alla ställen, så Elgiganten, släng er i väggen. Jag har just beställt Microsoft Surface Touch Cover 2 som är en förbättrad version av tangentbordet.
 • Dessutom en ny Blåtandsmus, även den tillverkad av Microsoft. Jag säger det igen, ska du ha en mus till din dator så skaffa en blåtandsmus. På så vis friställer du en USB-port som du kan använda till annat.

Roffe

2 reaktioner till “Microsoft, hur tänker ni nu?”

 1. Hej Roffe

  Vad jag tycker om Microsoft vet du redan så det ska jag inte orda om nu 🙂

  Tillbaks till ämnet för din bloggpost nu: Det här med dom höga priserna kanske är så enkelt som att Microsoft försöker sig på en Apple och att få en hög statusnivå genom en hög prisnivå?

  Gilla

  1. Möjligt…
   Tror snarare att de lyssnat för mycket på tekniker, typ Anakin, istället för ”vanliga användare”. Tekniker tycker att det är smart att man bakat samman två prylar till en och att kunderna fattar det, samt tycker att det är rätt att betala dubbelt för en ball pryl.
   När det gäller lillen, alltså Surface RT som jag själv har, så sattes priset högt för att även Office-avdelningen skulle få del av kakan. I Surface RT fanns nämligen Office RT med på köpet. Anledningen va att man vände sig till studenter istället för normalanvändare i lägenheter och stugor. Det fina i kråksången är att Surface RT är helt rätt produkt för de flesta. Jag gillar den skarpt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s