Något om att blogga med Word 2013

Jag börjar mer och mer gilla Word 2013 RT som blogg-editor. Allt har med inlärning att göra och att hitta rätt bland funktionerna för en blogg.

För att överhuvudtaget kunna blogga i Word så gäller det att hitta mallen. Den heter Blogginlägg och är en vanlig dotx-fil.

När du väl hittat den så högerklickar du på Word-ikonen som i Windows RT ligger klar att använda i Aktivitetsfältet samt fäster mallen permanent genom att klicka på ”nålikonen” till höger om filnamnet ”Blogginlägg.dotx”. Då hamnar mallen lätt tillgänglig när du ska skriva nya inlägg i din blogg. Du måste ha använt mallen minst en gång innan du kan göra detta.

När du väl startat ditt blogginlägg via mallen så får du två flikar i Word som heter «BLOGGINLÄGG» samt «INFOGA». Två bra flikar med funktioner för att skapa inlägg.

När du är klar och vill Publicera inlägget så klickar du på pilen under «Publicera».

«Hantera konton» är funktionen där du anger din blogg med användaridentitet och lösenord. Mallen har stöd för WordPress.

En funktion som skulle kunna vara bättre är «Infoga kategori». Den är gjord med antagandet att man bara har en kategori per inlägg. Men det går att skapa fler kategorier. Hade önskat att funktionen hade klickrutor som i Windows Live Writer och i WordPress-editorn

Roffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s