8 reaktioner till “IE-hatarna är roliga!”

 1. Men snälla Roffe.
  Du börjar låta som en Mac-iBan i kommentatorsfältet till AckWorld.
  ”snyft snyft, alla hatar mitt älskade nnnnn”
  Skärp dig 😉

  Faktum är att de allra flesta ser fram mot MS nya browser och följer den bara standarder, välkomnas gärna en till seriös in i matchen.
  Med nya VDn så ligger ju öppna standarder utan fulspel högt på MS lista så det finns en hel del att leva upp till om namnbytet skall betyda någonting.
  IE även om det på slutet blivit lite bättre har faktiskt förtjänat all skit den fått och lite till.
  På slutet när jag utvecklade så gjorde jag sidorna och logiken bakom så de fungerade perfekt i Opera, Chrome och Firefox mfl för dessa kunde använda samma standarder.
  IE-besökare fick massvis med designfel och logik som väldigt ofta inte fungerade pga MS påfund med att inte följa standarder så jag lade in ett felmedelande att de kunde byta till Chrome eller Firefox.
  Man hatar inte IE om man inte älskar det lika lite som man hatar Gud när man är ateist.
  Lika lite som jag skiter fullständigt vilken religion besökarna har skiter jag i vilken browser de använder.
  Men lika lite som jag gör särskilda sidor för de olika religionerna gör jag särskilda sidor för olika browsers.
  Det finns standarder att följa och väljer någon att inte följa dessa är det inte mitt problem.
  Många utvecklare resonerar på samma sätt och det är därför IE fått sitt rykte nersolkat för att fungera dåligt. Med all rätt vill jag tillägga

  Gilla

 2. Må vara att webbutvecklare stött på problem genom åren men att skylla på att MS inte följde standards är skrattretande. Fråga medborgarna i forna Östtyskland om hur det var med standards avseende konstruktion av bilar. Det blev strömlinjeformade produkter som passade alla och det räckte med en tung hammare i verktygslådan.

  Fick just ytterligare ett belägg för att IDG hatar just IE. Letar man länge så hittar de argument för sina dumheter enligt talesättet; ”Ska du ljuga så se till att göra det med hjälp av statistik”.

  http://www.idg.se/2.1085/1.617096/internet-explorer-anvandare-gor-samre-ifran-sig-pa-jobbet?

  http://m3.idg.se/2.1022/1.605788/hej-da-internet-explorer—sa-har-kommer-vi-att-minnas-dig-tyvarr?

  När en blaska som IDG publicerar sådana ”intelligenta” artiklar samtidigt som man själva inte klarar av att hantera WordPress säger ju allt om IDGs kompetens och trovärdighet. Dessutom består inte IDGs läsare enbart av «kod-apor». Det finns andra kategorier inom IT-branschen som inte känner igen sig i artiklarna så inom kort är nog IDGs publikationer artikelsamlingar för kod-apors inbördes beundran.

  Gilla

 3. ”Embrace, extend, and extinguish” also known as ”Embrace, extend, and exterminate”, is a phrase that the U.S. Department of Justice found and was used internally by Microsoft to describe its strategy for entering product categories involving widely used standards, extending those standards with proprietary capabilities, and then using those differences to disadvantage its competitors.

  http://www.justice.gov/atr/cases/f2600/v-a.pdf

  Ta av de rosa glasögonen och kom in i verkligheten

  Men som sagt förut så med nya bossen hos MS är det där historia nu och vi ser fram mot MS bidrag på browser-sidan.
  Det finns ingen som kommer att sakna IEs speciallösningar som inte gör saker ett dugg bättre utan bara finns där för att kväsa konkurrens.
  Är man så dålig att det krävs sådana lösningar har man inget på marknaden att göra.

  Gilla

 4. Läser i stort sett aldrig IDG numer men kollade ändå på ena länken som handlade som IE och sämre jobb på kundtjänst och den andra.
  Du har just blivit placerad i facket vita kränkta män med Mac-iBan-komplex när du beskriver det som ”hat”.
  Jag vet folk som verkligen hatar MS.
  Fråga de som blev arbetslösa från Netscape eller Digtal Research DR Dos på den tiden det begav sig
  Sedan har vi folk som på historiska grunder undviker MS helt
  Sedan har vi folk som Patrik som älskar FOSS och därför undviker MS
  Jag befinner mig i den udda ställningen att jag använder det som passar för stunden men om det finns FOSS som oftast är gratis och inte lider av konstiga restriktioner som gör samma jobb, lika enkelt, så väljer jag det som är gratis och öppet.
  Det skulle inte falla mig in att tycka bättre om en leverantör på annat än tekniska och ekonomiska grunder och absolut inte betala för att bli inlåst.
  Detta innebär att jag är den otrognaste kund man kan tänka sig vilket innebär att det finns en uppsjö av hårdvara vars mjukvara måste lira ihop och just nu innebär det en massa Android från Samsung, Huawei, Sony, Lenovo och andra ställen, lite Linux, Lite MS och inget som helst Apple.
  I andra änden på skalan har vi dig och Mac-iBaner som blir så kränkta över en artikel att de måste skriva en bloggpost om hur mycket skribenterna hatar ”mitt älskade företag” när de redovisar resultatet av insamlade data.
  För oss som inte ”älskar mitt företag” ser det ärligt och uppriktigt sagt, löjligt ut och på gränsen till barnsligt ut.
  Trodde du hade bättre koll än att göra bort dig så här faktiskt. 🙂
  Men du lär ju få views av linuxfolk som läser för att skratta åt MS egen lilla Bagdad Bob.

  Btw har även jag en OTG-sladd.
  Den är toppen när man vill koppla in sin favorit-handkontroll och spela nintendospel eller gamla klassiker på mobilen eller plattan.
  play.google.com/store/apps/details?id=com.nostalgiaemulators.neslite

  play.google.com/store/apps/details?id=ca.halsafar.snesdroid

  play.google.com/store/apps/details?id=com.seleuco.mame4all

  Tror inte MS tillåter någon av dem till sina lurar
  En till anledning varför jag väljer bort MS
  Helt enkelt tekniskt underlägset och inlåst idag

  Gilla

 5. 😀
  Tack för titeln, men jag tar inte åt mig den här gången heller. För min del är det mer åt det Jörgen skriver om senast och som du kommenterar. Jag blir helt enkelt förbannad när jag vet att journalister ljuger. Jag får ibland känslan av att unga troll fått jobb som journalister där fakta får stå tillbaka mot att skapa rubriker. Trist. Dessutom är MS numera underdog i jämförelse med både iPhone och Android om man ser till marknadsandelar speciellt i svensk massmedia där journalisttrollen får framföra sina överdrifter.

  För övrigt va jag på Clas Ohlson, Kjell & Co, Teknikmagasinet för att till slut hamna på Elgiganten. Där hittade jag vad jag letat länge efter, nämligen mobilt ljud i form av en liten manick med potent ljud. Tyvärr va den slutsåld men skulle strax komma in i 40 exemplar, så jag slog till, betalade och väntar nu på ett SMS om att jag kan hämta den. Bluetooth naturligtvis! Kolla den här!

  https://www.bose.se/SE/sv/home-and-personal-audio/bluetooth-ipod-speakers/bluetooth-speakers/soundlink-mini-bluetooth-speaker/?gclid=CK6D4oXUwMQCFYXhcgodOwgAPQ

  Gilla

 6. Jag köpte en BT-mojäng att koppla in i AUX-porten på bilen.
  De hade vanliga katalogrensningen och jag hittade en vit med iphonekontakt för 10 kr.
  Adaptern som gör att man kan få ström till den med en vanlig laddslad (micro usb) kostade 29 kr.
  Så fort jag startar bilen går den igång och parar automagiskt.
  Jag har lagt in i Llama som sätter igång BT när det känner av att jag börjar närma mig parkeringen.
  Sedan har jag en NFC-tagg i bilen som väcker musikspelaren och styr upp den biten med handsfree.
  Jag har den i närheten av mobilhållaren så det är enkelt när jag ändå sätter in mobilen att bara dra den över.
  Llama och Tasker är nog de nyttigaste apparna som finns när det gäller att slippa pilla på mobilen.
  Jag startar bilen och BT-prylarna vaknar och parar.
  När jag drar mobilen över knappen så ställs mobilen in för handsfree med de inställningar jag bestämt. Min musik börjar spela random låtar ur en förutbestämd playlist. Torque pro vaknar till liv och börjar visa intressanta fakta inhämtat från min ELM327 typ så här:
  pages.suddenlink.net/rwg/images/TorqueDisplay8-13.jpg.
  Inte för att det är nödvändigt utan för att jag kan.
  🙂
  Det är kul med prylar som inte är nedlåsta man kan hitta på roliga saker med.

  Säg Roffe. Vad tycker du min nästa mobil skall ha för OS?
  Jag har bara några appar som är ett måste.
  Open Office eller Libre Office, Tasker, Llama Torque Pro, emulatorerna jag nämnde förut och gärna en bra beräkningsapp när jag designar kretsar som får vara både gratis och FOSS. Just nu kör jag Basic Electronic Calulator och den gör sitt jobb men den kunde vara lite annorlunda.
  Koden var hemsk så jag har inte orkat bygga om den.

  Gilla

 7. Läste nyss om Windows och gemensam kodbas på PC, mobil och Xbox.
  Om nya bossen menar allvar med öppenheten kan det bli jäkligt spännande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s