Google, hur fan gick det här till?

Jag testar och bloggar om min Samsung Galaxy Tab 3 i min andra WordPress-blogg och kör då appar som jag skulle ha använt dagligen om jag istället för min Nokia Lumia 820 haft en Android-telefon. Anledningen är att jag vill lära mig samt se och förstå varför Android är så populär.

Jag är av åsikten att man inte bör (för min egen del så gäller orden SKALL INTE eller FÅR INTE!) blanda ihop sina IT-prylar. Syftet med det är helt enkelt att undvika problem. Med “blanda ihop” menar jag de tre prylarna Mobil, Pekplatta samt Dator.

Ok (för min del är):
Lumia-mobil, Windows-pekplatta samt Windows-dator med de senaste operativen i varje pryl. Alltså versionerna 8.1 just nu samt Windows 10 så småningom.

Inte OK (för min del är):
Samsung-mobil med Android, iPAD samt Windows-PC eller andra varianter som man skaffat av olika anledningar, ofta baserat på vad vänner och bekanta säger, vad okunniga testare i tidningar säger o.s.v.

Hur du gör, är upp till dig!
Naturligtvis är det upp till var och en att skaffa vad man vill samt i vilken blandad kompott som helst, men kom inte och klaga när appar, moln och PIM (E-post, Kontakter, Kalender, Uppgifter) inte lirar ihop. Så har det varit genom åren och jag har ingen lust att testa om det fortfarande är så.
Det betyder att om jag skulle lyssna på en och annan av er att “byta upp mig” så skulle det i så fall bli, till en nätt förmögenhet, iPhone, iPAD samt Mac (laptopmodell) av de senaste modellerna. Så snälla rara söta vänner, jag är inte mottaglig för era råd om att byta plattform.

Tillbaka till inläggets rubrik…

wp_ss_20150112_0003Bilderna i detta inlägg är klippta från min Nokia Lumia 820 med Windows Phone 8.1 som operativsystem.

Nu kanske du förstår att jag varit noga med att inte riskerat sammanblandning av information när jag testat och kommer att fortsätta testa Android i min Samsung Galaxy Tab 3. En test är en test och de informationssystem jag numera är beroende av (så kallad produktion om du så vill) är en annan sak.

En del av testerna är alltså att försiktigt använda PIM i Android, vilket alltså är Gmail och i och med det Google. Visserligen har jag i massor av år valt Google som sökmotor i min mobil före Bing, mycket beroende på att IDG lägger ut våra blogginlägg i form av nyheter i Google men inte i Bing. Ok så långt, eller…?!? Kolla ovanför pilen! +Rolf ?!?! Vad är detta? Något nytt har krupit in i min mobilbrowser…

Det blir bara värre!

gmailSkrollar jag nedåt så ser jag att jag numera! är inloggad i Google, i min Windows-mobil, utan att jag medvetet gjort någon inloggning i Google från min mobil. Min Gmail-adress är nämligen bara några dagar gammal!

Att jag loggat in i Google i min pekplatta är en annan sak. Jag testar ju PIM! Alltså kontakter och kalendern. Men loggat in i Google via min Lumia, det har jag inte gjort, utan det har Google snokat upp och gjort utan att fråga mig som användare. Hur i helvete är detta möjligt!

Inte behöver nån av oss vanliga medborgare känna oro för NSA, det räcker gott och väl med Google!

Sen va det där med +Rolf! Jag va ju tvungen att kolla vad det va för något, klickade och se, Google vill även verifiera mitt mobilnummer!

wp_ss_20150112_0005Har gratisprogrammerarna i Android missat en så enkel sak? Mitt mobilnummer finns ju lite var stans. Fy Fan va dåligt!

Det är säkert som så att Microsoft även har mig kartlagd, men det är inget konstigt med det! Jag har haft deras datorer sedan 1985 då det bara fanns DOS i datorn plus att jag även skrivit fem böcker om deras Office-paket. Det är snarare som så att jag fått mindre uppmärksamhet från Microsoft än vad jag under min tid önskat.

Roffe
@rigit
Galaxy Tab 3

9 reaktioner till “Google, hur fan gick det här till?”

 1. Jag vet inte hur det är i windowstelefoner men i Android sker inloggen automagiskt när du anger din epostadress i något program som kollar mail, chat.
  Inte omöjligt att det är liknande i windowslurar.

  Gilla

 2. Problemet är att jag inte angett eller använt min nya Gmail-adress i min Nokia Lumia 820. Det är det som är så skumt. I mina tester så är jag görnoga med att hålla isär mina ”devajsis”. Så när Gmail dök upp i min browser, så höll jag på att trilla av stolen.

  Gilla

 3. Svar nej. Här ”råkas” det inte när jag testar. Tvärt om har jag genom åren haft en jävla förmåga att hitta felaktigheter. Att riskera skita ner min miljö med Gmail och Google är vad jag aktivt och medvetet försökt undvika.Synkroniseringsfel är det värsta jag vet!

  Jag har just nu en pekplatta som riskerar att tappas från balkongen från tredje våningen!

  Gilla

 4. Om jag nu har gjort en ”tavla” samt orsakat en omedveten synkronisering, så har jag gjort det omedvetet trots att jag i mina pekplattetester varit mycket noga med att inte blanda samman testerna av Android med Windows Phone avseende information. Så jag är fortsatt tvivlande på att jag gjort något som medfört att jag blev inloggad i Google på min mobil.

  Omvänt är jag mycket kritisk till Gmail och/eller Google om det ska vara så jävla enkelt att göra fel. Någon fråga i sammanhanget om jag accepterar en synkronisering kan jag inte påminna mig att jag har fått. Jag anser därför att Gmail/Google gentemot mig haft ett Virus-beteende eftersom dessa appar utan mitt medgivande uppdaterat information i min mobil som har Windows Phone 8.1 som OS. Inloggningen har dessutom dykt upp i Internet Explorer 11 för Windows Phone 8.1.

  Jag har försiktigt försökt få inloggningen att återuppstå utan att lyckas, så jag tror (utan att veta) att det kan ha hänt i samband med att jag startade testerna och i och med det skapade min Gmail-adress i pekplattan med Android 4.2.2.

  Så om jag skulle felsöka, vilket jag inte kommer att göra, så måste jag blåsa om min Samsung Galaxy Tab 3 samt köra testerna från början.

  Händelsen har, som du kanske förstår, botat mitt intresse för Android, Google samt Gmail!

  Omvänt så har mitt intresse för en 8″s pekplatta med Windows 8.1 ökat ordentligt. Om detta kan utläsas här

  https://rolfgranlund.wordpress.com/category/test/

  Gilla

 5. Ditt googlehat förblindar dig padwan.
  Det är väl knappast Googles fel att din Lumia loggar in automagiskt.
  Det är ju inte Google som satt upp spelreglerna i RT.
  När man rootat i Android finns det ett gäng permission managers att installera där du kan begränsa appars rätt att leta runt i prylen
  Så även om de bästa inte gillas av Google och inte finns på Google Play har du fortfarande din frihet att installera vad du vill, när du vill, från var du vill i Android.
  Det gör att man kan begränsa Googles rättigheter rätt rejält.
  Android är långt ifrån perfekt.
  Men just nu är det minst dåligt och därför kör jag det på mina mobila enheter.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s