Microsoft Office på 8 tums pekplatta

Ni som besökt min andra blogg har sett och förstått att jag skaffat mig en 8 tums pekplatta med Windows 8.1. Detta inlägg är således mitt första inlägg i Verksamhetsfilosofen via Windows Live Writer på denna lilla skärm vilket kräver sin precision. Så inlägget är ingen braskande nyhet annat än att det fungerar enligt mina förväntningar.

image

Målet med den är att jag ska bli än mer mobil i mitt bloggande och slippa släpa med mig min Laptop som i och för sig inte är så skrymmande eller tung, men den går inte ner i innerfickan på en vanlig jacka vilket alltså Toshibas åttatummare gör.

WP_20150119_014Jag testar Microsoft Word med att först skriva med det vanliga tangentbordet istället för tumtangentbordet men det beror på hur man står eller sitter.  Det går fortare att skriva på det gamla sättet när jag nu har det nya tablettskyddet. Alltså med pekfingervalsen. Tablettskyddet hittade jag igår på SIBA och är av märket DELTACO.

Det fungerar över förväntan. Jag var nämligen riktigt fundersam på hur Word skulle fungera på en så pass liten skärm som 8 tum.

Det som är trevligt är att Microsoft anpassat Office även till pekplattor så att man får plats att träffa rätt även då ikonerna är små. Som det ser ut just nu så saknar jag inte något externt tangentbord och det säger en hel del när det gäller mig och mobila prylar genom åren.

Hur är det då med texten man skriver, blir den inte för liten? Icke, så Nicke, det är bara lägga två fingrar på skärmen samt dra isär, så zoomar man in steglöst.

Roffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s