Bästa Epost-klienten finns i Windows Phone

Ett gammalt elände blev med tiden att hålla reda på sina inkorgar och alla mejl. Flera mejlboxar samt massor med olästa mejl plus en massa skräpmejl blev ett elände med tiden. Men så kom lösningen i Windows Phone samt övergången till “Outlook.com”.

wp_ss_20141219_0006Jag ska även understryka att en ordentlig städning även blev en förutsättning för att få ordning på inkommande mejl. Idag har jag därför enbart två mejlboxar vilka jag läser och hanterar dagligen. Lösningen heter “Länkad inkorg” och finns i min Nokia Lumia 820 med Windows Phone 8.1. Kanske den länkade inkorgen fanns i tidigare versioner av WP men det har jag i så fall glömt, så du behöver inte påminna mig om det.

Som du ser av bilden till höger så har jag tillgång till samtliga mappar per mejlbox. Lägg märke till mappen “Junk (49)”. Det är för närvarande alla 49 mejl som automatiskt blir skräppost och som jag har för tillfället, innan jag rensar mappen. Jag kombinerar alltså hanteringen av mina inkommande mejl i mobilen med (appen eller programmet) Outlook i min Laptop där jag kan skräpposthantera inkommande mejl.

wp_ss_20141219_0008En ytterligare hjälp till att hantera nya mejl är “Åtgärdscenter” som aviserar nya händelser och inkommande mejl löpande. Det medför att jag tar hand om inkommande mejl från mina två mejlboxar omgående.

Mejl som jag vill läsa klickar jag på direkt samt hanterar på något sätt.

Mejl som jag vill vidarebehandla senare exempelvis genom att spärra avsändaren som “Skräppost” så lämnar jag den antingen oläst eller “snabbläst”. Med snabbläst menar jag att mejlet markeras som läst fast jag inte läst det överhuvudtaget.

En fördel är att mina mejlklienter i både mobilen och i Laptoppen spärrar alla illustrationer/bilder eftersom mycket skadlig kod sprids via sådana. Är det en tillförlitlig avsändare så tar jag ner bilderna i efterhand, exempelvis de illustrerade mejlen från IDG.

Många mejl “deletar” jag omgående i mobilen. På så sätt blir det mindre att göra i Outlook när jag startar Laptoppen.

wp_ss_20141219_0009Den stora fördelen med den länkade inkorgen är att samtliga mejl ser ut att inkomma till en och samma inkorg. Det är bara när jag öppnar och läser mejlet som jag i praktiken ser vilken mejlbox det är.

Så min slutsats blir att “mejlandet” blev och förblir enkelt och problemfritt i och med Windows Phones Länkade inkorg i kombination med den automatisk synkroniserade Outlook-klienten i min PC/Laptop.

Roffe
@rigit

3 reaktioner till “Bästa Epost-klienten finns i Windows Phone”

 1. Mitt mailande har blivit mycket bättre på sista tiden.
  Visst finns det lite fortfarande att släta ut men nu kör jag all mail i ProtonMail.
  Till alla med ProtonMail blir det automagiskt krypteratså jag slipper hålla på att kryptera en massa till vissa och skicka gallimatias till andra.
  https://protonmail.ch/

  Gilla

 2. Jag konstaterar sorgligt!

  Jag har visserligen en smartphone (med Android) men efter att ha lattjat runt lite och gjort upptäckten att det hela verkar mest vara utvecklat för en sak, för en enda, nämligen att plocka folk på så mycket privat och individspårbar information som möjligt så blir den mest liggande.

  Den gamla dumma har kommit fram igen istället…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s