Mycket Toshiba just nu!

Slumpen gjorde att jag skaffade en Toshiba Satellite Pro för runt 3.000 med Windows 8.1 när min gamla Windows-7-maskin gav upp. Snabbt beställde jag den billigaste laptoppen från Dustin för att ha en dator överhuvud taget och det blev min lilla 11-tummare som jag är helnöjd med.

Sen va det sambon som behövde en bättre dator. Försökte då köpa en likadan från Dustin, men den hade vid det tillfället utgått ur Dustins sortiment så det blev för henne en ASUS 11-tummare för ungefär samma peng. Även den visade sig vara en bra dator så det blev nyligen en till, till en av sönerna.

Så slutsatsen om våra billiga datorer är att våra 3.000-datorer är klart mycket bättre datorer än våra gamla. Alltså behöver man inte dra på och köpa dyrt numera eftersom de billiga datorerna är så pass bra att de duger för de flesta behov.

Sen va det det här med Netflix, SVT Play, YouTube med flera tjänster med rörliga bilder. Telefonens 4,3 tum är lite för lite. Så numera kollar jag helst via min gamla 10 tums Samsung Galaxy Tab 3 eftersom 10-11 tum är perfekt att ha framför sig i kombination med hörlurar. Men att bara ha en “filmplatta” känns lite rumphugget. Nåja, jag kan ju även surfa om jag vill. Men jag vill ju helst ha en Windows-platta och de är ju för dyra…

Men så surfar man helt plötsligt rätt och hittar surfplattan som passar in mellan mobilen och Laptoppen. Habegäret kom med en gång och nu är det bara samvetet som ligger i vägen för beställningen.

toshiba-encore-2-wt8-b-102Toshiba Encore 2 WT8-B-102 blir det förr eller senare trots att Toshiba även har en 7-tummare på väg in. Encore 2 WT8-B-102 är nämligen på 8 tum samt har samma upplösning som min Tab 3, alltså 1280×800. Eftersom det är två tum mindre skärm så borde upplösningen vara perfekt till skillnad mot den kommande 7-tummaren som bara har 1024×600 pixels. En annan skillnad är kameran, där 8-tummaren har en 5 MP kamera medan 7-tummaren “bara” har en 2 MP. Man kanske vill ha en och annan bild direkt via plattan då och då och där är 2 MP för klent i dagens läge.
Prisskillnaden är i cirkapriser 1.500 SEK mot 936 SEK (119$).

Sedan är det tillgängligheten! 8-tummaren Toshiba Encore 2 finns redan att köpa medan Toshiba Encore Mini, 7-tummaren, ännu inte finns i handeln här i Sverige (I alla fall gäller det min butik, Dustin Home).

Javisst ja! Det viktigaste!

Båda kör Windows 8.1!

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s