När mobilens batteri inte räcker till, då är det kört…

Min mobil kommer aldrig att ha ett batteri som räcker hela mitt mobila dygn. I alla fall känns det så idag med den teknologi som finns idag. Köper jag en annan mobil med kraftigare batteri så gör jag helt enkelt mer med mobilen och batteriet räcker inte då heller.

Känner du igen dig?

Men det finns lösningar på vårt ständiga behov av längre batteritid när man “är ute på stan”. Alltså då man inte har tillgång till ett eluttag för sin laddare till mobilen.

Fler och fler hittar de få platserna på pendeltågen i Stockholm där det finns eluttag, alltså under sätet i ett av de upphöjda delarna i vagnarna, så den möjligheten är idag starkt begränsad. På vanliga SJ-tåg är det bättre ordnat med uttag på varje plats.

Men om man är ute och cyklar eller promenixar, vad gör man då? D.v.s. när man är ute och shoppar, träffar kompisar “på lokal” eller om man av princip eller ohejdad vana vägrar ha en nätansluten laddare med sig.

WP_20141018_002Lösningen för mig blev helt nyligen vad Nokia kallar “Bärbar USB-universalladdare” med produktidentitet DC-19. Fungerar hur bra som helst och jag kan naturligtvis ha den inkopplad i mobilen när jag laddar både mobilen och USB-universalladdaren från elnätet (lägg märke till den svarta kabeln) eller när jag är “ute på stan” och behöver mer kräm i mobilen och låter USB-universalladdaren samtidigt ladda mobilen.
(Finns det inget kortare ord för USB-universalladdare?)

Som du ser av bilden så är den inte speciellt stor, vilket betyder att den ryms i en jackficka eller liten handväska.

För mig fungerar lösningen över förväntan! Rekommenderas!

Roffe
@rigit

7 reaktioner till “När mobilens batteri inte räcker till, då är det kört…”

 1. Laddar min Nokia Lumia 820 från ”varningssymbolen” till fullt laddad mobil på ca en timme. USB-universalladdaren DC-19 visar efteråt halv kapacitet. Testar vidare…

  Det ser just nu ut som att DC-19 kan ladda Lumia 820 två gånger. Sen måste även den laddas på nytt.

  Hur bra DC-19 är, beror naturligtvis vilken mobil man har (läs, typ av batteri) samt hur mycket man gör med mobilen. Så det varierar hur länge man kan vara helt mobil.

  Sa jag att den har vanlig mini-USB-kontakt, så den kanske kan ladda andra prylar med mini-USB? Ska senare testa min örongrunka av märket Plantronics. Men först vill jag veta om den kan ladda min Lumia 820 två gånger. Ska bara surfa batteriet tomt först…

  Gilla

 2. ”Varningssymbolen” jag skrev om i förra kommentaren kommer/dyker upp när jag har 20% kvar av mobilens kapacitet. Testet är nu avslutat eftersom DC-19 enbart laddade min mobil upp till 62% innan den själv tog slut. Så min nya blå USB-universalladdare DC-19 för 395 spänn hos Dustin Home, laddar min Nokia Lumia 820 en och en halv gång ungefär. I praktiken har jag varit fullt mobil sedan igår morse. Rätt bra tycker jag eftersom det passar just mitt behov av att vara mobil.

  Så nu ligger den seriekopplad med mobilen och laddas upp på nytt tillsammans med Lumian.

  Gilla

 3. @Patrik, Närmast religiös kult…
  Nu tar du väl i när det gäller mig och Microsofts produkter. Snarare ”nöjd kund” som tycker att testerna och tyckanden om specielt Windows Phone för det mesta är direkt felaktiga både från journalister och bloggares sida.
  Min ambition är enligt gammal marknadsföringsetik att framhålla en produkts fördelar istället för som ofta sker idag, att framhålla konkurrenters brister eller meningsmotståndares brister för att framhäva ”sin” produkt på bekostnad av andra.

  Gilla

 4. @ Roffe (börjar med att be om ursäkt för att jag först länkade till ”fel bloggpost” av dig, nämligen denna, korrigerat nu)

  När det gäller det här med religiös kult så är det inte specifikt dig jag åsyftar utan vad jag vill åt är hela debatten som sådan runt olika produkter och dess för eller nackdelar. Vare sig man håller på ditten eller datten så tenderar det att finnas en inställning som vägrar att se nyktert och klart även när kalla hårda fakta som torde föranleda en omprövning föreligger.

  Gilla

 5. @Patrik, Först ett stort tack, sedan, kul att höra av dig igen.
  Jag tycker som du att det är synd att IDG misshandlat bloggen och bara visar några få av oss. Jag tycker det trots att jag hamnade i finrummet. Den eller de som sköter bloggen verkar ha slutat eller tagit långsemester. Länken till min ”avatar” har exempelvis aldrig fungerat. Så jag ser fortfarande ut som en schack-bonde i http://blogg.idg.se

  Gilla

 6. @ Roffe

  Jag tycker faktiskt att IDG är direkt oförskämda mot dom få som ännu alls bryr sig om bloggavdelningen här: All kommunikation från deras sida gentemot bloggavdelning/användare/läsare har helt upphört. Man undrar ju, varför? (det kom ju trots allt ett och annat meddelande från red här på avd förut)

  Är det kanske så att IDG var så fruktansvärt naiva när bloggavdelningen en gång startades att man gick omkring och inbillade sig att man skulle få typ 500 bloggare som utan betalning hela tiden skrev exakt om dom saker man önskade på det vis som önskades? och att man därför gett upp och kastat in handduken?

  Hur som, något skumt och galet är det definitivt och detta såväl beträffande vad som hänt med bloggavdelningen och kommunikationen som dött.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s