Apparnas betydelse minskar!

Vissa appar har redan förlorat sitt värde i Windows Phone. Först var det Nordea som tvärnitade sin app i Windows Phone med motiveringen att de hade för få användare och nu är det Swedbank som stoppar sin app i Windows Phone.

Men det är fler som som misshandlar sina appar. DNs app har inte uppdaterats sedan 07 aug 2014 07:51 och Teknikens värld har inte uppdaterat informationen i sin app sedan 2014-06-02. Att jag här anger datum på olika sätt beror på att jag skriver av hur dessa två datumbehandlar”  sin information på olika sätt. Ingen standard här inte! Jag har sparat dessa appar tills nu eftersom jag länge tänkt blogga om slarvet inom dessa blaskors IT-avdelningar.

När Nordea droppade sin app så blev jag som Nordea-kund samt Windows Phone-användare fly förbannad. Säkert är det nu Swedbank-kunder med Windows Phone-mobiler (läs: Nokia) som svär och gormar därhemma. Visst är det urusel service! Nog f-n har bankerna råd att hålla en förbannad app i drift. Det är bara att sänka sina VD-löner ett par mille så är det projektet i hamn. Men det är ju så synd om våra bankchefer i det här landet.

Sen skrivs det om att appen Opera ska uppstå som en ny frälsare igen, den som va så bra en gång i tiden. Vem behöver den? Inte jag i alla fall i min Nokia Lumia 820 med Windows Phone 8.1.

Anledningen är att jag ofta surfar på originalsajterna trots min lilla skärm. Men se det går alldeles utmärkt! Speciellt nu när läsvyn som jag tipsade om tidigare kommit i och med Internet Explorer 11 i Windows Phone 8.1.

Den sajt som jag alltid kör i  originalläget och inte i mobilläget är exempelvis http://idg.se. Den är som gjord för att köra i normalläget.

Javisst ja…

Hur gjorde jag med Nordea? Bytte jag bank eller hur blev det undrar du säkert…

Jag kör naturligtvis http://nordea.se i originalläget, så vem behöver deras app när man har en Nokia Lumia med skarp skärm? Inte jag i alla fall! Så ni arga Swedbank-kunder med Lumia-mobiler, testa att köra er Swedbank som du kör på din PC. Nordeas original funkar skitbra, speciellt när jag lutar Lumian i horisontalläget.

Ibland zoomar jag men för det mesta räcker det med att “dubbeltappa” för att först zooma in och därefter “dubbeltappar” jag igen för att zooma ut. Funkar hur bra som helst efter lite övning.

wp_ss_20141001_0001

Så, betydelsen av appar samt larmrapporter att den och den lägger ner sin app-tillverkning är betydligt överdriven. Speciellt för oss som har Nokia Lumia med Windows Phone 8.1. Det går alldeles utmärkt utan era urusla appar!

Roffe
@rigit

En reaktion till “Apparnas betydelse minskar!”

  1. Fast dom har aldrig haft en WP app.
    Det är den mobila hemsidan dom stänger, för alla. Oavsett OS kön eller religion.
    Idioter!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s