Startskärmen med fler paneler i WP 8.1 är rätt bra (uppdaterad)!

När jag först testade den nya Startskärmen i Windows Phone 8.1 där man kan utöka antalet paneler så blev jag inte speciellt imponerad. Du kan se min “lilla” test i föregående inlägg under rubriken “Mer utrymme på startsidan”, där jag tillfälligt satte på funktionen samt drog kalendern ut åt höger.

– Jaha, tänkte jag då, vad är det för vits med det då?

wp_ss_20140716_0001Jag tog tjuren vid hornen och började stuva om hela Startskärmen ordentligt, vilket i praktiken medför att det blir svårt att vända tillbaka. Det som hände var att jag kunde öka storleken på de flesta paneler så att jag numera även ser namnet på dessa. Så nu har jag ändrat uppfattning. Det blev ju faktiskt riktigt bra. I alla fall tänker jag inte ändra tillbaka till den gamla Startskärmen.

Den största fördelen är att man numera kan ha mellanstorleken på panelerna istället för den minsta som i princip bara är en ikon. Se första bilden.

Genom att öka på de flesta paneler ett snäpp och för vissa upp till den största storleken, så blir Startskärmen mycket mer informativ och därmed ökar användbarheten.

wp_ss_20140921_0004Medan du ändå håller på så kan du som jag flytta runt panelerna så att de mer speglar vad du oftast gör med din mobil. För min del så hamnade OneNote, Office och OneDrive på en mer central plats än tidigare.

Panelen “Jag” har jag placerat i översta vänstra hörnet, vilken är en funktion som är mer användbar än man tror. Den är inte en egocentrisk funktion utan en fullt användbar “filial” till Facebook. Testa får du se!
Hon på raden under till höger är ett exempel på en kontakt som jag “fäst på Startskärmen” (håll fingret på en kontakt någon sekund eller två så kommer kommandot fram). För övrigt är det min underbara sambo.

Panelen “Jag” presenterar egna händelser i Facebook till och med bättre än Facebook-appen eller “m.facebook.com” som är browserns mobila presentation av Facebook-originalet.

 

För övrigt…

  • är jag rätt nöjd med att ha en ny billig bra laptop med Windows 8.1 som dessutom har bra batteritid plus ett mobilt 4G-bredband som även det går på batteri nu när åskan går. Förr fick man ju dra ur alla sladdar samt sluta blogga.
  • har jag uppdaterat det här inlägget genom att flytta om illustrationerna. I fortsättningen kommer jag att placera illustrationer till höger. Anledningen är att “läsläget” i Internet Explorer 11 i WP 8.1 blir bättre med högerjusterade bilder.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s