Telias täckningskartor kan lätt missförstås!

Har du liksom jag misstolkat Telias täckningskartor? Jag fick omedelbart en bra kommentar med anledning av mitt förra inlägg som löd Telia är bättre än sina täckningskartor.

Daniel lärde mig att tolka kartorna samt markeringarna av de tre olika näten 2G, 3G samt 4G på rätt sätt. Det jag misstolkat var att kartbilden även visar ett skogsområde ovanför vårt hus, som jag tolkade som 4G, vilket alltså är rakt åt skogen Ler

Vid min sökning så blir samtliga alternativ genast ibockade eftersom vi har alla tre näten hos oss. Har man dessutom skogsområden i närheten så kan man tolka dessa som 4G. I alla fall gjorde jag det.

Så vill du veta hur det ser ut hos dig så bockar du av samtliga alternativ samt kollar ett alternativ i taget. Alltså, vill du se om du har 4G så bör du först se kartbilden utan något nät för att sedan exempelvis bocka för 4G för att se om just din adress har 4G från Telia.

Se följande exempel utan nät samt därefter med 4G ibockad.

Lägg märke till skogen ovanför markeringen där jag är, som först är grön och därefter blir “4G-färgad” i mitt tycke när jag bockar i 4G.

Telia Bjurs ett

Telia Bjurs två

Till sist alla tre ibockade! Alltså resultatet av sökningen!

Som du ser så fick jag tre kulörer som jag tolkade som 2G, 3G samt 4G.

Telia Bjurs tre

Åter ett tack till Daniel!

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s