App i WP8: Office Lens

Jag hittade en app som jag ville ha på den tiden då jag jobbade aktivt som IT-snubbe. Alltså, kontorsråtta om du så vill. På den tiden hade jag alltid en kamera med mig i väskan, en sån där som bara kunde ta bilder och inget mer. En svunnen tid…

wp_ss_20140701_0001Behovet var att kunna få med sig information som skrevs på exempelvis Whiteboard eller stora blädderblock.

Appen heter Office Lens och är en app skapad för just det behovet. Dessutom kan man även använda appen till att få med sig pappersdokument, kvitton eller visitkort. Kort sagt en förbättrad variant av min gamla kamera och även den kamera som vi alla numera har med oss i mobilen.

Det som gör att den är bättre än ett vanligt foto när det gäller dokument och kvitton är att appen på egen hand skärmar av själva papperet samt ställer om kameran för närbildstagning. Resultatet blir skarp text jämfört med ett “vanligt” foto även om man naturligtvis kan mickla fram samma resultat på egen hand.

imageNästa fördel är att bilden ifråga sparas upp i molnet i programmet/appen OneNote. Hur bra som helst.

Jag testade just att “skanna av” ett visitkort med Office Lens med perfekt resultat. Det man måste tänka på är att “papperet”, i det här fallet visitkortet, måste ligga på ett avvikande underlag så att appen kan maska av korrekt. Ett visitkort på ett vitt bord funkar inte så bra men blir perfekt på ett svart skrivbordsunderlag.

Kvitton blir som du ser även skarpa och tydliga i väntan på att “mina butiker” skaffar sig “SparaKvittot” som ju är den ultimata lösningen för oss konsumenter när det gäller hanteringen av kvitton. Men den appen skriver jag om en annan gång. Sparakvitton finns för alla tre mobil-OS, vilket i Office Lens inte gör… vad jag vet i nuläget.

Hoppas att ni får Office Lens inom kort i era Android- och iPhone-mobiler för Office Lens är en helt fantastisk app.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s