Nordea? Vad i h…e gör ni?

Man ska ju inte svära i en blogg men nu är jag nära. Jag har varit kund i mer än 40 år, först via Upplandsbanken som sedan blev Nordea. Jag och sambon är sedan länge så kallade förmånskunder efter “lång och trogen tjänst” om man så uttrycker det.
MEN NU ÄR MÅTTET RÅGAT!

wp_ss_20140529_0001Att jag dessutom använt Microsofts produkter sedan 1985 gör jag heller ingen hemlighet av.

Nyss va jag inne i Nordeas mobilapp och förde över stålar till ett annat konto eftersom jag sedan länge vant mig med att kunna utföra massor av tjänster via Nordeas app i Windows Phone 8. Appen fungerar hur bra som helst.

Nästa månad ska tydligen Nordea stänga ner Mobilbanken bara för oss som kör det moderna mobiloperativet Windows Phone 8. Se bilden!
Det var länge sedan jag blev så tvärilsk!

Eller hur ska jag tolka meddelandet? Stängs appen helt ner för samtliga mobila operativsystem samt nyuppstår enbart för Android och IOS? Stänger Nordea helt av möjligheten att utföra banktjänster via Windows Phone 8 så står jag inför valet att antingen byta telefon eller byta bank. Valet är solklart. Jag byter i så fall bank!

En bank bestämmer fan i mig inte vilken typ av telefon jag ska ha, det bestämmer jag själv. Nordea verkar ha läst på det Sovjetiska manifestet. Snart bestämmer väl Nordea att vi bara ska köpa Trabant också. Urdåligt Nordea. GÖR OM GÖR RÄTT!

Nu hoppas jag att meddelandet bara är klantigt formulerat och att appen i Windows Phone 8 fortsatt fungerar som den gör nu.

Det finns andra signaler som pekar på att allt inte står rätt till avseende Nokia och Microsoft samt hur andra leverantörer agerar. Är det enligt instruktioner från Microsoft eller är det sabotagetendenser?

Kollar man via Dustin så säljs Nokias Lumiatelefoner under anmärkningsvärt korta tidsperioder. Lumia 820 finns inte sedan länge och inte heller extrabatterier. Att Dustin dessutom plockat bort Nokia Lumia 1020, den enda telefonen med mer än 40 megapixel i kameran är anmärkningsvärt.

Roffe
@rigit

5 reaktioner till “Nordea? Vad i h…e gör ni?”

 1. Så där är det att tillhöra en minoritet, jag vet, använder Linux där det blir så i olika sammanhang. Inte minst om man vill kommunicera med MS produkter.

  Gilla

 2. Ja, jag blev oxå helt förbluffad. Använder en 920 och min sambo just köpt en lumia telefon. Har varit kund hos Nordea länge.

  Gjorde sen snabb sökning och kollade vad de andra bankerna har för appar på windows phone 8. Funderar allvarligt att byta bank.

  Gilla

 3. Håller med, märkligt att man struntar i en hel del kunder. Överväger starkt att byta bank!!! Handelsbanken kanske snart han tacka Nordea för nya kunder.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s