Det går inte att lita på DN.SE!

DN.SE, Dagens Nyheter, publicerar idag en massa statistik om vilka mobiler som har de snabbaste surfhastigheterna. Statistiken är framtagen av några som kallar sig “Bredbandskollen”. När jag läser artikeln och tar del av statistiken så får jag bilden av att jag befinner mig på en annan planet.
Nokia och/eller Windows Phone finns överhuvudtaget INTE MED!

imageDet är för mig en gåta att “Bredbandskollen” och Dagens Nyheter kan göra en sådan miss. De har enbart kollat, mätt och redovisat mobiler med Android och IOS, alltså mobiler från exempelvis Samsung, HTC och Apple.

Artikeln är så missvisande så jag får uppfattningen att den är beställd och styrd bort från Windows Phone, Microsoft och Nokia. Eller som det brukar heta:

“Ska man ljuga ska man göra det med hjälp av statistik”!

Eller vad tror du? Själv har jag kört min numera “gamla” Nokia Lumia 820 i snart ett och ett halvt år via mitt Telia 4G-abonnemang och slagits av intrycket att det hela tiden gått lika fort som när jag växlar över till WLAN när jag kommer hem. Så artikeln och statistiken är inte att lita på.

Kolla själv:
http://www.dn.se/ekonomi/mobilerna-som-ger-dig-bast-surfhastighet/
samt
http://www.internetstatistik.se/artiklar/mobilsurfandet-har-fatt-upp-farten/

Roffe
@rigit

4 reaktioner till “Det går inte att lita på DN.SE!”

 1. Det är inte DNs fel att Nokia Lumia inte finns med. Statistiken är ju hämtad från Bredbandskollen som i sin tur är något som tagits fram av Stiftelsen för internetinfrastruktur, dvs den organisation som ansvarar för toppdomänen .se. Orsaken att Nokia Lumia inte finns med i statistiken är att appen Bredbandskoll inte finns för Windows Phone. Läs här om stiftelsen: https://www.iis.se/:

  Gilla

 2. Jonas, DN ger i och med sin artikel sken av att Nokia och Windows Phone inte existerar! Det är allvarligt eftersom en tidning (Jan Guillou brukar kalla den Sveriges malligaste tidning) som vi läsare uppfattar som seriös och sanningsenlig vad gäller deras journalistik inte är det. I det här fallet utelämnas viktiga fakta som ger helt fel bild om vad som finns i Sverige i form av snabba mobiltelefoner att surfa med.
  I och med så menar jag att DN ljuger eller att de har inkompetenta journalister.

  Gilla

 3. Jag tror det är så enkelt som att DN bara har tagit Bredbandskollens statistik rakt av utan närmare eftertanke. ”Viktiga fakta” när det gäller mätningar från WP existerar ju inte så man kan inte säga att de har utelämnats. Däremot kunde naturligtvis DN nämnt att WP inte finns med i statistiken på grund av att inga mätningar finns.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s