Använd “flikar” i mobilens browser och lura Aftonbladet!

Denna rubrik borde sätta myrar i skallen på vem som helst. Vad menar karln? Det handlar om en kommentar på mitt föregående inlägg om att surfa med Windows Phone 8 samt problemen med Aftonbladets sätt att inte klara av att komma tillbaka där man var. Följande metod “tipsad” av Lars Larsson funkar klockrent och är numera även min metod.

Jag kanske ska understryka att man även lurar Aftonbladet på deras besynnerliga metod att återgå till “Home” varje gång. Syftet är väl att man ska se deras jävla reklam gång på gång.

Så här gör du!

wp_ss_20140521_0001Istället för att klicka kort på länkar i hemsidor så kör du “Klick and Hold” på alla länkar. Du håller alltså fingret stilla på den länk du vill öppna. Då öppnar nämligen Browsern en ruta där du får upp alternativet “öppna på ny flik”. 

I Explorer för Windows Phone 8 finns ju inga flikar att se! Men dom finns där och används med fördel för att lura Aftonbladet. När du efter att ha läst artikeln “tappar” på “tillbakapilen” eller “back” så flyttas du tillbaka till den osynliga fliken du kom ifrån och HÄPP, du är tillbaka exakt där du kom ifrån!

En annan fördel är dessutom att det inte sker någon nyläsning av sidan så tillbakahoppet sker omedelbart utan läsning på internet. Alltså! Du spar dessutom både tid och gigabyte per månad!

Prova får du se, förutsett att du har en Windows Phone.

Hur metoden fungerar på andra lurar och OS kan jag inte testa. Men förhoppningsvis kan vi alla lura Aftonbladet på onödiga reklamvisningar.

Jag kör den här smarta metoden på alla hemsidor numera! Ett stort tack till Lars Larsson! Äras skall den som äras bör!

Roffe
@rigit

5 reaktioner till “Använd “flikar” i mobilens browser och lura Aftonbladet!”

 1. alternativt använd dig av omni i app eller webbsida så får du alla nyheter serverade på ett bräde med minimal reklam från många källor

  Gilla

 2. För länge sedan gått förbi menar du väl. Glöm inte att jag även har en Samsung Galaxy Tab 3, så jag kan jämföra. Ibland får jag även testa sambons Ajfån, och kan se att även det OS:et känns gammalt.

  Gilla

 3. Kommer möjligen att hålla med dig den dag jag kan installera vad jag vill. varifrån jag vill, när jag vill.
  Alltså helt byta t.ex webbläsare, mailklient eller telefoneringsapp.
  Den dagen när det finns alternativa appbutiker där jag kan ladda hem appar som strider mot MS regler vill jag se.

  Lite som den här listan http://www.onepf.org/appstores/
  Bara bocka i en ruta i inställningarna och köra.
  Kan rekommendera appland.se/sv/
  Riktigt bra när man vill ha appar på svenska

  Som det ser ut nu så är det bara en färggladare variant av något ännu mer inlåst än IOS som bara cheeoples gillar.
  Tycker verkligen illa om IOS pga deras walled garden och Winpho är ju för sjutton ännu värre.
  Jag kan förstå hur ointresserade får kan gå på det pga enkelheten men jag fattar inte hur en tänkande människa kan köpa skiten och stödja inlåsningarna. Än mindre fatta hur någon kan promota skiten helt utan betalning i bloggar och forum.
  Jag skulle inte kunna promota varken winpho eller IOS ens om mitt liv hängde på det.
  Det värsta är att vi redan nu ser hur skrivbordsversionerna börjar dra åt samma håll och bli mer och mer inlåsta.
  Jag trodde XP skulle bli mitt sista OS från MS och att jag skulle tvingas ge upp gameing men det gick ju att hacka upp Win 7 så att det nästan blev acceptabelt.
  Som tur är har min önskan om att en större aktör skulle gå in och sätta en inofficiell standard på Linux infriats och Valves SteamOS regler sprider sig som ringar på vattnet till andra distros så nu kan man köpa spel och spela genom Valve i flera distros.

  Som det är nu autostartar Win7 vid boot från en SSD eftersom alla spel inte finns till Linux.
  Tex Dark Souls kräver t.o.m xbox live-konto för att kunna spara fast jag spelar på PC.
  Sedan har jag Ubuntu installerat med Wubi i Windows för linuxspelen och för seriöst datormicklande ligger Mageia med KDE på en egen SSD.

  Varför jag fortfarande har Win som default i boot fortfarande beror nog mest på lathet och att jag inte installerat om på 5 år trots en hel del byte av hårdvara. Skyller på att jag inte gillar Xbuntu men det är ren lathet.
  När QT5 ligger i Mageia har jag ingenting att skylla min lathet på. Då kan jag avinstallera Ubuntu och byta default SSD i bootmenyn.

  Gilla

 4. Bra tips Roffe :). Vad som stör mig ännu mera, är att när jag får en länk till Aftonblaet-artiklar på någon chatt, så fungerar de aldrig att öppna på mobilen. Jag får upp en tom vit sida där det står ”Reklam:” och inget mer. Troligen fel pga kass javascript. På SvD har de kommit på något bra: om man laddar om reklam-sidan så slipper man se helsidesreklamen. Det fungerar dock ej på Aftonbladet, så oftast bannar jag dem i tysthet och stänger sidan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s