Surface Pro 3 är för dyr! I alla fall för den privata konsumenten.

Varför ska jag betala 4 625,00 SEK för “lätt och flexibel”? Är den dessutom lättare och flexiblare än den nya Laptop som jag nyss köpt för 2 990? Surface Pro 3 kostar nämligen 7 615 spänn via Microsofts egen hemsida, Microsoft.com.

Surface Pro 3Ett annat tanke- eller räknesätt är frågan om jag vill betala 4 625 spänn för en tum större skärm? Surface Pro 3 är 12 tum stor medan min lilla nya Laptop för 2 990 spänn enbart är 11 tum stor.

Eller är det som så att det är värt 4 625 spänn att kunna rycka loss skärmen från tangentbordet?

Ok då, Om man är riktigt nördig så kanske Windows 8.1 Pro är att föredra framför enbart Windows 8.1 som jag har i min lilla lätta och flexibla Laptop.

Jag tror inte att det blir speciellt många Surface Pro 3 sålda på SIBA eller El-Giganten. Kanske framgångsrika företag tycker det är ballt att visa upp sin framgång hos kunder, partners och leverantörer med det senaste i datorväg. Många fungerar ju så. För min del funkar min Toshiba Satellite Pro alldeles utmärkt för mina behov. Men det är ju skillnad på den egna plånboken och de större företagens budgetar.

Roffe
@rigit

7 reaktioner till “Surface Pro 3 är för dyr! I alla fall för den privata konsumenten.”

 1. Jag kommer nog inte att köpa denna platta, eller laptop, eller vad det nu egentligen är, men som student uppskattar jag penfunktionen.

  Jag har en Note 10.1 2014 edition och den fungerar utmärkt att anteckna vid föreläsningarna men är värdelös i sammanhang där tyngre arbetsuppgifter som uppsatsskrivningar ska utföras. Android är inte riktigt anpassat för arbetsuppgifter på den nivån. Där ligger väl antagligen Pro 3 bra till. Den är dyr, alldeles för dyr, men säkert mycket användbar.

  Gilla

 2. Jag tror att du i grunden har missförstått vad Surface Pro 3 kan användas till.

  Din jämförelse med en billigare dator haltar på många plan.

  För det första, så har din billigare dator rimligen inte möjlighet att ta anteckningar, rita och skapa med Surface innovativa penna på skärmen.

  För det andra, spelar bärbarheten en stor roll, om man rör sig mycket med datorn, och t ex vill kunna sitta ute och läsa e-böcker, titta på film i soffan med plattan i handen o s v. Det är en mycket stor förbättring mot tidigare surface modeller.

  För det tredje, klarar din dator rimligen inte av att också fungera som en tablet. Om du föreställer dig att du köper en tablet för cirka 3000 kr, + en dator för 3000, då landar du inte så långt från vad Surface Pro 3 kommer att kosta. Lägg till det möjligheten att använda datorn till tungt produktivitetsarbete, likaväl som filmredigering och HD-film i toppkvalitet, så kan nog de flesta motivera att betala ytterligare en tusenlapp.

  Totalt sett tror jag att Surface Pro 3 är en av mycket få datorer på marknaden för närvarande som har lyckats kombinera plattans flexibilitet och ultrabookens produktivitet. Att den samtidigt vittnar om en otrolig ingenjörskonst från Windows, gör att den är mer än värd sitt pris, också för studenter och andra människor som rör på sig mycket (jag är själv student).

  Gilla

 3. Vad jag kan förstå så ingår inte tangentbordet som man då måste köpa till för 1 229 SEK. Alltså totalt 8 844 SEK. Frågan är nu om ”pennan” ingår. Inte helt solklart via microsoft.com.

  Gilla

 4. Att jämföra med Apples produkter är meningslöst då dom inte har någon motsvarighet. I surface 3 pro kombineras en läsplatta med en riktig dator som har antingen i3, i5 eller i7 processor.

  Gilla

 5. Well,
  Fick igår en Lenovo X1 Carbon som går lös på över 20 papp…
  Hade gärna valt en Surface Pro 3 istället!

  Gilla

 6. Som leverantör av Explicit (direkt) 3D-modellering i en PLM-bransch som oftast förknippas med ett skriande behov av tunga arbetsstationer så har vi på Cadplatsen varit totalt sålda på denna eminenta hårdvara ända sedan den första releasen som kom för ett par år sedan. Att kunna ta med hela PLM-Sviten Creo Elements/Direct på en så pass smidig hårdvara har verkligen hjälpt oss att sälja fulla värdet av vårt erbjudande. Explicit 3D-modellering visar verkligen sin bästa sida på Microsofts Surface. Ett stort tack till Panos Panay och resten av teamet som gör detta verkligt för oss och våra kunder, vi ser fram mot att få installera senaste releasen av Creo Elements på Surface Pro 3 när plattan kommer till oss en bit in i augusti! Ps, Skulle nog satsa på Surface även som privatperson, pris/prestanda och inte minst kvalitén väger tungt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s