Om att surfa på originalsidorna med Windows Phone 8

Det fanns en tid då man måste ha Opera i sin mobil för att kunna surfa på vanliga hemsidor. Den tiden är förbi för min del i och med Nokia Lumia 820, Windows Phone 8 samt 4G (Telia-abonnemang).

wp_ss_20140514_0002Det går utmärkt på min Lumia att surfa på originalsidorna, sånär som på Aftonbladet som är nedsölad med konstigheter typ aggressiv reklam och annat dumt.

En annan konstighet med Aftonbladet är när man klickat sig ner i en artikel och vill backa tillbaka till hemsidan för att läsa fortsättningen av nyheter. Då slängs man upp till översta raden varje gång, där för övrigt den största reklamblaffan ligger. Det här sistnämnda gäller alltså för mobilsidan av Aftonbladet.

Originalsidan av Aftonbladet blir dessutom skitful med en oanvänd bred spalt till vänster. Så Aftonbladet är undantaget som bekräftar regeln. Aftonbladet får bara besök via mobilsidan för min del. Oftast blir det bara att jag läser hemsidan uppifrån och ner och att jag i undantagsfall “går ner” i en artikel.

Så att Aftonbladet får pris år från år som en av landets bästa hemsidor är för mig en gåta. Aftonbladet ser mer till annonsörernas bästa än till oss läsare.

Men exempelvis IDG.se, blogg.idg.se och Expressen.se går utmärkt att surfa på i originalläget. De har alla tre en huvudspalt för artiklar eller blogginlägg som jag “dubbeltappar” på för att enbart få den kolumnen i rutan. Det blir nästan som att surfa på mobilversionen av sidan. Det går dessutom nästan lika fort som mobilversionen.

Hejsningar
Roffe
@rigit

2 reaktioner till “Om att surfa på originalsidorna med Windows Phone 8”

  1. tja jag öppnar alltid i en ny tab annars kommer man bara inte tillbaka där man var … samma på det mesta när programmen försöker tänka åt en….så att säga.

    man kan börja med ett ämne men om man nu klickar vidare efter ett tag har man lets in på något helt annat

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s