Klarna via Dustin home, skitbra!

Betalning via Klarna har fått en massa negativ publicitet pga att någon höjdare uttalat sig mindre galant, eller hur man nu ska uttrycka saken.

Men en sak gillar jag med Klarna, framför allt via Dustin home.

Fakturan kommer enbart via Epost!

Fördelarna är flera, vilka jag vill belysa med en önskan om att fler följer efter.

– Snygg design och lätt att förstå!

– Inget tråkigt brev i brevlådan

– När man ska betala via sin dator så kan man dubbelklicka på OCR-numret, kopiera och därefter klippa in i betalningsordern. Vilka andra lösningar ger den fördelen?

– Jag ”flaggar” mejlet i min inkorg då att jag sedan enkelt hittar fakturan. Alltså ingen Klarnafaktura som ”kommer bort” bland röran på skrivbordet.

– Ingen pappersfaktura som ska in i en pärm eller inte. Jag sparar ner den i mitt filsystem på datorn eller molnet.

– Dessutom lägger jag in en påminnelse i min kalender om jag inte lägger in betalningen direkt eftersom jag omgående ser mejlet och därmed fakturan i min Lumia när den kommer.

Hejsningar
Roffe

Publicerad från WordPress för Windows Phone

3 reaktioner till “Klarna via Dustin home, skitbra!”

 1. Dessutom kommer ett SMS som en påminnelse. Bra det med.

  Hej! Fakturan för ditt köp hos dustinhome.se har skickats till den e-postadress du angav vid köpet. Vid frågor vänligen gå in på klarna.se. Mvh Klarna

  Gilla

 2. Mailfakturor är inte hållbart. Det är för många som byter epost-adresser, och kör gratisalternativ via webben vars spamfilter kan fånga upp fakturan och orsaka en massa kundtjänstsamtal för t.ex. Dustin och Klarna. Samt alla negativa artiklar om Klarna senaste kvartalet.

  Bästa alternativet är att köra E-faktura via internetbank, men Klarna vägrar med det, och likaväl Dustin – så då har vi problem där.

  Dom borde värdera den lilla avgiften för en säker internetbanksfaktura kontra all tid kundtjänst får lida med besvikna kunder, för att inte glömma all badwill.

  Fördel två med E-faktura via internetbank är att du gör ändå betalningen via internetbank, så varför inte slippa alla OCR-nummer när du ändå gör det. Du kan även ladda ner fakturan om du vill spara den lokalt.

  Samtidigt borde bankerna satsa på att införa t.ex långtidsarkivering och sökning av fakturor till sina kunder som en tilläggstjänst.

  Det finns mycket att göra på denna front, men jag tror inte på mailalternativet.

  Gilla

 3. Jag uppskattar mailmetoden eftersom jag får info direkt i luren utan föregående säkerhetsinloggning som krävs för att se E-fakturorna via min Bank-app. Det handlar för min del om en så kallad smidighetsfaktor som jag uppskattar i och med E-post-faktura enligt min beskrivning.

  När det sedan kommer till skriverier i massmedia enligt så kallad drevjournalistik så brukar jag leta efter och ofta finna svar och förklaringar från den eller de som drabbas av massmediala drev. Det brukar, enligt min mening, finnas två sidor av myntet. Så negativa skriverier brukar jag oftast strunta i. Anledningen är att när man befinner sig nära det som skrivs och speciellt då jag haft detaljkunskap om det som skrivits så är det påfallande ofta som journalisterna är ute och cyklar. Man kan ju läsa följande och fundera kring det Klarna säger… exempelvis!

  http://mobil.svd.se/c.jsp;jsessionid=62E6E3ED345970B283E6E79A18C26204.sonny4?cid=25991131&rssId&item=http%3A%2F%2Fwww.svd.se%2Fnaringsliv%2F%3Fservice%3Dmobile%26amp%3BarticleId%3D3424754%26amp%3Bsidan%3D14

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s