Office 2013 i Windows 8.1?!?

Lätt frustrerande att jag dels har Office 2013 men å andra sidan har jag inte Office 2013. Hur kan det nu komma sig undrar du säkert?

Det beror på att jag har Office i min Nokia Lumia 820 (Windows Phone 8) sedan drygt ett år tillbaka och använder paketet nästan dagligen. I alla fall ett par tre gånger i veckan. Jag har alltså en app i luren som heter Office och som har samma “applogo” som Office har i Windows 8.1. Så det borde väl då vara enkelt att öppna ett av mina Office-dokument i min nya fina Laptop!

image

Nej, se det går inte? Som du ser så går jag på pumpen när jag försöker öppna ett av mina Word-dokument. Vore det inte logiskt med en knapp till?

– Jag har redan Office fast i min Lumia!

Eller kanske följande alternativ som fungerar

– Öppna dokumentet i min Browser samt med Online-Office-Word!

Å andra sidan, alternativ “Aktivera” – Jag har redan köpt Office ?!? Gjorde jag det när jag köpte Lumian, eller gjorde jag det inte? Inte lätt det här!

imageVad är det då som inte fungerar?

I Windows 8.1 så kopplas min OneDrive (f.d. SkyDrive) upp i Utforskaren automatiskt eftersom inloggningen i Windows sker via mitt Microsoft-ID som är min Hotmail eller Outlook.com om du så vill. Det är via den som jag har Office/OneDrive som till nyligen va SkyDrive.

Men när jag klickar på en fil i OneDrive så vill Windows öppna den i en app (f.d. program) som alltså ska finnas i datorn!

Det är då som jag inte har Office som jag alltså redan har?

Blev du klokare på ovanstående? Om inte, så förstår jag dig men med tiden kanske problemet är ur värden. Jag funderar nämligen på att skaffa Office 365. Ska bara fundera ett tag till…

Hejsningar
Roffe
@rigit

8 reaktioner till “Office 2013 i Windows 8.1?!?”

 1. Jag har Photoshop cloud, där har jag mina bilder som lagras i molnet, när jag försöker öppna dessa på min dator så säger windows att jag måste ha Photoshop installerat, men det har jag ju, fast i molnet.

  Varför fungerar inte det?

  Gilla

 2. Det beror på att du som jag måste ha en klient av programvaran installerad på din dator. Numera kallas det för att man kan köra sina filer ”Offline” fast det egentligen är som i gamla tider då man alltid hade programmen installerade på datorn.

  I mitt fall står det under rubriken ”Tillgänglighet” i Utforskaren att mina Excelfiler är ”Tillgängliga offline” eller ”Endast online” beroende på vilket program det är och om man har filen i ”Molnet”. Jag har själv just hoppat på provperioden om en månad för Office 365 Home. Kommer nog att köpa den efter provperioden.

  Gilla

 3. Antingen skriver du riktigt illa eller så är jag dålig på att förstå. Du vill öppna ett Office-dokument från din dator med Office-appen som du har i din mobil? Känner du till något annat program som fungerar på det sättet?

  Gilla

 4. 🙂 Det kallas ironi, Dunderklumpen.

  1. Windows (eller snarare Microsoft) påstår att jag inte har Office (se första rutans rubrik) Du försöker öppna Office men du har inte Office. Check!

  2. Jag har Office via Windows Phone sedan ett år tillbaka, check!

  3. Så påstående är i sak fel. Jag har Office. check!

  4. Sedan är det som så att kör jag via Explorer så har jag Office igen, via datorn. Check!

  Det jag i min text ironiserar om, är dels budskapet i nämnda ruta plus skillnaden mellan att köra Office nätanslutet eller inte. Eller för att vara övertydlig;

  Office-appen ingår i Windows Phone 8 (gratis dessutom) men inte i Windows 8. Anledningen är att MS vill att vi skaffar oss Office 365

  Gilla

 5. Du måste ju lära om hela tiden.
  Varje gång det uppdateras så följer det med en massa ändringar.
  Vissa väntade och efterlängtade och andra mindre önskade men det är en massa att lära om.
  Det enda du inte behöver lära om när du följer MS är den friska fläkten när det svischar till i plånboken.
  Jag har lärt om på den biten.
  Det känns skönt.

  (ツ)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s