Tendensen med Windows 8.1 är…

En tydlig tendens för min del när det gäller Windows 8.1 är att jag mer och mer hittar tillbaka till hur jag använde Windows 7. Alltså i Windows 8.1. Skillnaden är minimal.

Till en början försökte jag ge pekskärmen en chans, men jag märker att det “gamla” användargränssnittet från Windows 7 är det som gäller för min del. Tills vidare ska jag nog säga.

Mouse 4000Speciellt blir det tydligt när jag kopplar in mina gamla tillbehör typ Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 som är den i mitt tycke bästa musen som gjorts.

I och med det så är det enda nya med Windows 8.1 så här långt att “Start” av program (eller “appar” som Microsoft valt att kalla företeelsen numera) är det enda som är nytt. Om det dessutom är bättre kan jag i nuläget inte bedöma mycket beroende på att jag inte utan besvär startar igång en gammal stationär dator som visserligen fungerar men som jag sedan länge inte längre använder. Min gamla Laptop försökte jag i helgen starta upp igen utan att lyckas så vi får se vad jag gör med den senare.

Jag uppskattar dessutom att det är enkelt att stänga av pekplattan. Toshiba har gjort den utmärkta förändringen att placera en massa funktioner där “gamla” F1, F2 o.s.v. finns. Dessa knapptryckningar på det fysiska tangentbordet når jag (om jag vill och behöver) via kombinationen FN+F-knappen. Det betyder att jag lätt slår av och på pekplattan via gamla “F5”. Utmärkt när jag kör “musen” eller “ute på stan” när jag behöver skriva nåt, ett blogginlägg exempelvis.

Hejsningar
Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s