Bra appar i Windows Phone 8

Fortfarande skrivs det om Windows Phone 8 att det är ont om appar. Inget kan vara mer fel i dagens läge. Just nu saknar jag ingen speciell app. Det är till och med svårt att hitta nån ny vettig bland utbudet.

Jag och frugan kan sköta alla bankärenden i våra Lumia 820 och så sent som igår så “Swishade” vi riktiga stålar mellan våra lurar och bankkonton. Skitbra sa Bill, brakskit sa Bull!

GuitarEn app som jag uppskattar väldigt mycket är “Guitarist Tuner”, som du ser till vänster där jag äntligen har ett hjälpmedel att stämma min tolvsträngade gitarr. Appen har en mängd olika möjligheter av instrument typ vanlig spansk gitarr, fiol med flera.

En annan bra app är Wikipedia där jag uppskattar funktionen “around me”. vilken letar reda på artiklar i min närhet där jag för tillfället befinner mig. Så har jag inget att göra så kör jag ofta Wikipedia.

Bästa väderappen är utan konkurrens SMHI.

Rolf Granlund
@rigit

En reaktion till “Bra appar i Windows Phone 8”

 1. För min egen del tycker jag att antal appar är lite överspelat.
  Det behövs inte så många och de flesta finns redan.
  Det mesta slutar med att jag sitter i teamviewer eller connectbot.

  Men visst kör jag några appar och gitarrappen jag kör heter Gstrings
  Med tgb och mus inkopplat är Coffice mer ett program än en app. Klona upp bilden på platt-TV’n och saken är klar.
  Samma sak med Total Commander som gör exakt samma saker i Android som i W7. Allt från vanlig filhantering till FTP
  SnesDroid har jag lagt i och en lång radda ROMs så spel har jag nog av.
  Till bilen har jag en sk ELM327 med BT som ansluter till bla appen Torque Pro.
  Man kopplar in prylen på ODB-porten i bilen och kan t.o.m släcka felkoder.
  http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product_link.html&link=&artnr=160068&title=Bluetooth%20OBD2&
  Fast min är köpt på aliexpress och kostade typ 8 dollar inkl frakt.
  Llama ligger i bakgrunden och ställer in saker så jag slipper bry mig.
  Där inte Llama räcker till har jag t.ex NFC-taggar utplacerade, bla i bilen i närheten av hållaren. Dra telefonen över taggen och den kopplar upp på handsfree.
  En bra investering till sin Android är USB OtG-sladd. Då funkar hdd, tgb, mus, gamepad och en massa andra typiska PC-tillbehör som har USB.
  Mobilen blir som en liten PC med alla fördelar det betyder.
  Google Music var en bra grej. Om man reggade det från datorn över VPN och låtsades att man var i USA (tack för det upphovsrättsmaffian) fick man lagringsutrymme för 20k låtar. Dessa kan man sedan spela upp i valfri pryl som har klienten till Google Music installerad. I ett slag kunde jag radera mycket av musiken jag släpade runt på.
  Jag trycker in FM-sändaren och spelar upp i bilens stereo och det funkar hur bra som helst tack vare kinaimporterad FM-sändare med lite extra kräm.

  Det känns lite som om det mest bara finns Android att välja på när det gäller mobiler vilket är synd. Hade WP fått samma funktionalitet som Windows Mobile hade men med polerat UI hade jag inte haft något emot en windowslur.
  Windows Mobile var faktiskt riktigt bra men som vanligt på den tiden lämnade gränssnitten en hel del att önska.
  Men att byta bort ett fullständigt OS mot ett inlåst leksaksdito som hindrar en att få samma funktionalitet som man hade i smarta lurar före Iphone lockar inte.
  Jag tar nog hellre fram min gamla N95a då fast gränssnittet lämnar en massa att önska.
  Den kan fler saker jag vill göra än WP/IOS tillåter mig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s