Vilka grabbar! Ordningsvakterna i Mörby Centrum!

Ordningsvakterna i Mörby Centrum, kvällstid! Imponerad av hur dom tog hand om en full aggressiv stökig snubbe som gick från bil till bil och ville bli körd till Norrtälje för 400 spänn. Rätt långt, går på runt 1500 på taxameter så jag nekade.

Det hela började med att snubben hoppade in i bilen framför (samma bolag som mitt) varvid föraren kliver ur, går runt och ser till att snubben kliver ur. Sedan kom snubben till mig.

Pratade med kollegan efteråt och fick reda på att snubben hoppat in och gastat “KÖR BARA KÖR!). Men eftersom kollegans bil var vänd mot centrum så såg han att vakterna redan var på väg. Alltså ingen fara med att plocka ur honom ur bilen.

Så kom han då till min bil där jag redan stod utanför. Det var då snubben börjat bli rätt irriterad. Tog det lugnt och nekade lugnt och sakligt medan jag först då såg vakterna sakta komma gående mot snubben bakifrån….

Hur dom sedan pratade ner snubben och sedan fick honom att gå nån kilometer till busshållplatserna vid Danderyds sjukhus var imponerade. Ett agerande som man annars bara ser fotpatrullerande poliser agera. Lugnt och sakligt med enbart ord som vapen. Ett imponerande tålamod i kombination med “det är inget snack om vem som bestämmer” såg jag senare en av vakterna vinka av snubben när han började gå mot busshållplatsen vid Danderyds sjukhus. För full och aggressiv för att åka taxi men samtidigt meningslöst att sy in honom. Han var ju bara obehaglig och skrämde folk. Hörde en kommentar från en av vakterna i samband med rådet att gå några kilometrar

– Då hinner du nyktra till en smula samt lugna ner dig…

Med sådana professionella ordningsvakter ute på stan så kan polisen lugnt fortsätta jobba via bil. (Apropå debatten om polisen nyligen). Jag menar, polisen kan via bil jobba över större områden samtidigt som våra professionella ordningsvakter fotpatrullerar. En form av organiserad uppdelning av ansvar och befogenheter. Men då måste det till grabbar och tjejer som de i Mörby Centrum!

Rolf Granlund
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s