Juholt har rätt i sak!

Alltså när det gäller att man ska kunna ringa från vilken vrå av vårt högteknologiska land från vilken operatör som helst! Det handlar om politikeransvaret att ta hand om de negativa effekterna av alla dessa avregleringarna. Speciellt när gamla Telia monterar ner “vårt” gamla trådbaserade telefonnät. Att kunna ringa är en rättighet oavsett var man befinner sig inom rikets gränser samt oavsett vilken operatör man valt.

Dags att införa begreppet “Domestic Roaming”. Tekniken finns! Mellan länder! Visserligen är det skitdyrt just nu på grund av outgrundliga girigt tänkande med roamingavgifter.

Jag föreslår att operatörerna samlas för att samarbeta när det gäller kärnfrågan om hur vi mobilkunder ska kunna ringa inom Sverige. Alltså att gå samman med denna viktiga investering. På så sätt slipper politikerna hota med kommande regleringar.

Jag kan tänka mig att Telia, som ju verkar ha den största täckningen just nu, tar initiativet samt bjuder in övriga till en gemensam satsning på att bygga ut det nationella nätet samt ser till att övriga operatörer kan koppla sina kunder via Telias nät.  Roamingavgifterna som övriga då skulle ta ut från sina kunder skulle inledningsvis få kunder att byta operatör till den som har lägst eller ingen roamingavgift. På sikt skulle det hela lösas på marknadsmässiga villkor.

Med anledning av http://www.idg.se/2.1085/1.420456/juholts-forslag-i-det-bla där ytterligare en “Expert” uttalat sig.

Rolf Granlund
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s