Com Hems bedrägliga metoder!

Med anledning av att min sambo och jag idag gick igenom vad vi egentligen ser på TV, så fick vi ett annat besked som är mycket tveksamt. Så här gör Com Hem för att sno åt sig mer pengar för tjänster för vad vi abonnenter inte vill ha eller använder. Det är mycket lömskt och som man i efterhand kan tycka är en form av bedrägligt förfarande.

En telefonsäljare lurade för ett år sedan på oss ett rabatterbjudande som då verkade förmånligt men som innehåller delar som idag visar sig rent bedrägliga!

För att få det “förmånliga” erbjudandet så var vi tvungna att ta med telefoni som en del av paketet trots att vi ville fortsätta med vårt fasta telefonabonnemang hos Telia. Nu sitter vi där med dessa 152 kronor i månaden som vi aldrig använt. Svar ja, vi var dumma nog att acceptera avtalet för att få rabatten. Att man kan vara så jävla dum… Å andra sidan är det vanskligt att hantera telefonsäljare förutsatt att man börjar lyssna på deras haranger av alternativ. Jag ska nog återgå till att bara lägga på luren! Jag fick då intrycket att det totalt skulle varit dyrare att inte nappa på erbjudandet!

Vi ville nu säga upp telefonavtalet eftersom det är en månad kvar av bindningstiden. För att få slut på avtalet den första november hade vi varit tvungna att säga upp avtalet senast första juli (vem håller reda på sånt?). Självklart skulle vi läst avtalstexten, men den är inte lätt att hitta på Com Hems hemsida. Efter en stunds letande hittade vi den, man får vara envis… 

Alltså måste vi nu  ha kvar skiten som vi aldrig nyttjat i tre månader till.

Min fråga till Com Hem är vad det är som motiverar en uppsägningstid på tre månader för något som aldrig varit inkopplat? I dagens IT-samhälle är en förändring rent IT-tekniskt att en operatör klickar av en “iklickad ruta” som sedan påverkar faktureringssystemet. Alltså är “besväret” för företaget Com Hem minimalt arbete vilket i praktiken medför att man efter en bindningstid borde kunna avsluta relationen omedelbart. Alltså ingen uppsägningstid över huvud taget. När bindningstiden går ut så borde det varit morsning och good bye!

Därför måste de långa uppsägningstider som ännu gäller för Com Hem och andra så kallade operatörer från den tid då IT-förändringar krävde manuellt arbete av svettiga arbetare genom att dra eller plugga ur kablar för länge sedan vara pasé. Det är med andra ord bedrägligt beteende som jag ser det med min erfarenhet inom IT där man via rabatterbjudanden lurar till sig telefoni som man egentligen aldrig ville ha och aldrig satte igång.

Som belägg för att det jag säger är sant kan jag berätta att det omedelbart gick att ändra från TV-abonnemanget XL till L. Det var gjort i ett nafs, troligtvis två klick i två rutor på skärmen! Men att “plugga ur” något som aldrig varit igång så gäller 3 månaders arbete för Com Hems tjänstemän och arbetare? Mycket besynnerligt!

Dessutom har Com Hem redan tjänat 450 kr i ej utnyttjad samtalspott eftersom vi inte kan utnyttja något som vi aldrig använt. Funderar på att skaffa en parabol för att kunna byta operatör när jag vill, för kabeln i väggen som finns i så gott som varje bostadsföring idag kablas väl enbart in till Com Hems monopolliknande system där de kan ta betalt för sånt man inte vill ha. Eller ska vi helt enkelt sluta kolla på TV? Varför betala för att bara se en massa dålig reklam? Det finns mycket att fundera kring, speciellt när det gäller Com Hem.

Varför ska man dessutom betala för reklamfinansierade kanaler via “paket”? Jag trodde att man kunde se dem “gratis” eftersom du och jag måste se de förbannade reklamavsnitten som blir längre och längre samt fler och fler. Dessutom upprepade i oändlighet.

De “roliga” runda tanterna i Com Hems reklam har med ens fått en ny innebörd. Två runda tanter som i mina ögon numera symboliserar vad som förr kallades “bondfångare”.

2 reaktioner till “Com Hems bedrägliga metoder!”

 1. Hej,
  Jag kan bara beklaga om du känner dig lurad vad gäller det erbjudande som du hoppade på från oss. Det är viktigt för oss att vara tydliga i de möten vi har med våra kunder och vad vi säljer. Ingen blir glad av att ha kunder som känner att de köpt något de inte vill ha.

  Jag vet inte hur just det samtal du refererar till gått till men i alla samtal ska det tydligt framgå vilka tjänster som ingår, kostnader, bindningstider och uppsägningstider. Vad gäller uppsägningstider så framgår det här tydligt i våra avtalsvillkor. Villkoren skickar vi hem i fysisk form till de som nybeställt tjänster från oss och de finns även på vår hemsida som du skriver. Som kund är det alltid viktigt att ta del av villkoren som gäller för den tjänst eller produkt man har köpt.

  Utifrån vårt perspektiv har din telefonitjänst tekniskt varit inkopplad även om du valt att inte använda den.

  Vad gäller tv-kanaler med reklam handlar det om att många kanaler är delvis reklamfinansierade och delvis finansieras genom att kunderna betalar för att se dem.

  Har du fler frågor eller funderingar får du gärna kontakta oss genom det här formuläret så ser vi vad vi kan göra: http://www.comhem.se/comhem/-/417386/417386/-/index.html

  Hälsningar,
  Ola Eriksson
  Com Hem

  Gilla

 2. Min farsgubbe sade upp Comhem och monterade en liten TV-antenn på balkongen och bytte till Boxer.
  Jävla rövarpack var gubben åsikt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s