ComHem, Viasat med flera…

En sak till! Vitsen när de reklamfinansierade kanalerna kom var väl att vi TV-konsumenter tvingades få reklam i ett antal kanaler för att vi skulle få konsumera deras utbud utan att tvingas betala licens. Var det inte tänkt så? Varför slussas då inte dessa kanaler rätt igenom kablarna utan avgift?

Många har genom åren gnällt över TV-licensen i public Service-kanalerna typ TV1 och TV2 men hur har det egentligen blivit? Operatörerna tar ut månadsavgifter i form av paket som vi kan välja bland för att se dessa reklamfinansierade kanaler! Alltså!

Du och jag tvingas numera genomlida reklamavbrott plus att vi även tvingas betala månadsavgifter för att se reklamfinansierade kanaler i form av paket? Det blev inte som det var tänkt en gång i tiden, eller…? Dessutom ska man ägna tid till åt att välja abonnemangstyper samt passa sig noga för att inte bli blåst samt… köpa en digitalbox då och då för att de blir gamla eller går sönder efter en tid.

Jag får en känsla av att blivit lurad flera gånger om. Det är några inom branschen som gör sig förmögenheter på tjänster som man fabricerat fram och som egentligen aldrig har behövts. Reklamfinansierade kanaler skulle väl bara skickas genom kablarna för TV-konsumtion. Det har blivit fel någonstans på vägen. Undra på att det finns en rörelse av fildelare som går på tvärs mot tokigheterna som uppstått och som ska ses som kriminella?

Själv fördrar jag att köpa en DVD eller hyra en när jag vill se en film. Att se en reklamfinansierad film tar ju en evighet av kvällen med ständiga reklamavbrott och reklamrepriser. Dessutom tappar man alltid känslan och upplevelsen när det är som mest spännande och en idiotisk reklampaus måste in. Reklamfolk måste tro att vi tittare är rent dumma i roten så dåliga och fullständigt ointressanta som merparten av TV-reklamen är. Idag funkar det inte ens att byta kanal eftersom alla kör reklam samtidigt. Undrar hur många halva eller delar av filmer och program jag sett eftersom jag brukar sappa över till BBC eller Discovery när det blir reklam.

Sen är det det där med ändrat beteende! När jag ser en film på TV1 eller TV2 så saknar jag oftast en bensträckare eller paus när man brer en macka, brygger kaffe eller går på muggen. Förr såg man en film från början till slut och levde sig in i filmen helt och hållet. Efter en bra film hade man ont i baken och var allmänt stel i ryggen efteråt just på grund av filmupplevelsen. För att inte tala om hur pinknödig man var efter filmen…

Det var bättre förr!

Rolf Granlund
@rigit

6 reaktioner till “ComHem, Viasat med flera…”

 1. @ Roffe

  Instämmer, många kloka ord här ovan. Både när det gäller betalningen, varför betala för reklamkanal? och om själva upplevelsen av att titta med reklamavbrott, Om man tar ett av dom värsta skräckexemplen så torde nog TV4 stå i en särklassig skithusdivision med tanke på hur dom har trixat till det med filmer på kvällstid.
  Jag menar: Vilken människa vid sina sinnens fulla bruk som betraktar tid som något alltför värdefullt för att slösa bort tittar på film på tv 4?

  Jag tror att giriga operatörer som säljer kanalpaket ihop med kanalerna själva och diverse löst reklamfolk sakta men säkert lite grann i taget dödar intresset för själva idén om en tv-kanal som ett intressant forum.

  Härmed förutspår jag Televisionens död 🙂

  Gilla

 2. Jag är böjd att hålla med dig. Själv uppskattar jag mer en god bok. Läser just nu Jan Guillous ”Brobyggarna” där jag åter har en i boken av honom ditplitad dedikation. En liten grej som jag alltid strävar efter på varje bokmässa.
  Se http://rolfgranlund.wordpress.com/2011/09/25/rets-trof-frn-bokmssan/

  Som vanligt trollbinds jag av hans berättelser och kan helt enkelt inte låta bli att läsa en bit till. Måste hela tiden få veta vad som sker härnäst. Om han lyckas med bedriften att i romanform spegla hela 1900-talet så ska jag ha varje bok i signerat skick. Det bara är så! Knäppt? Svar ja! Jag erkänner min beundran för denne författare. Han måste vid det här laget undra vad jag är för en tok som kommer varje år och ber om konstiga dedikationer.

  Själv ler jag åt framtiden då barna delar upp bohaget efter mig och konstaterar att jag måste ha känt Jan Guillou he he.. Dom skulle bara veta… Å andra sidan kan de redan nu se mina blogginlägg om min lilla hobby.

  Gilla

 3. En god bok på riktigt papper är precis som en riktigt bra vinyl aldrig helt fel. Själv så läser jag just nu Keith Richard’s självbiografi ”Livet”, den är väldigt intressant och bereder en ett stort nöje att läsa 🙂

  Min nästa bok blir nog troligtvis Nina Hagens självbiografi….

  Gilla

 4. Sant! Ska bli intressant att ta del av din eventuella recension av hennes bok! Själv har jag redan en bunt böcker framför mig som jag tänker läsa först innan jag eventuellt läser hennes bok. Så du har chansen att väcka mitt intresse!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s