Det går fort på vägarna nattetid!

Sedan en dryg månad tillbaka så kör jag som nattförare Taxi i Stockholm med kranskommuner. En iakttagelse är att jag ofta har gatorna för mig själv och allt är för det mesta lugnt och stilla.

Men jag har snabbt tvingats anamma en ny vana!

Råkoll i backspeglarna speciellt på motorvägarna samt ökad vaksamhet vid filbyte. Det körs nämligen oerhört fort på nätterna. Ligger jag i 110 så händer det ofta att det blåser förbi någon vettvilling i minst den dubbla hastigheten. Ibland går det så fort att den senaste kollen bakåt med en tom väg så lång ögat når ändras till det fräsande ljud som en bil långt över 200 avger när man blir omkörd. Att hinna se bilnumret är en omöjlighet!

Vid ett tillfälle blev jag omkörd på höger sida samtidigt som jag i laglig fart kom ifatt en mindre bil som jag därefter kunde se innehöll 4 äldre medborgare på väg någonstans. Där var katastrofen nära eftersom föraren av den lilla bilen hade påbörjat filbyte ner till höger där galningen i en Mercedes strax innan fräst förbi. Den lilla bilen med 4 trafikanter hade blivit mosade och det skulle inte förvåna mig om Mercedesen kört rakt igenom den lilla bilen om de bytt fil tidigare med allt vad det innebär.

En och annan biljakt har jag även sett där mindre stajlade japanska bilar typ de man kan se i filmer eller i datorspel förekommer flitigt. Nätterna är de riktiga fartdårarnas tid på dygnet där det inte verkar finnas några som helst hämningar. Powerbilar som man annars bara ser i TV-programmet Top Gear ser jag nästan alltid när jag tar rast vid en mack belägen vid en av Stockholms motorvägar.

Det som är allvarligt är vansinneskörandet sker i princip varje natt!

Rolf Granlund
@rigit

2 reaktioner till “Det går fort på vägarna nattetid!”

  1. Sluta o vingla på vägen gubbe, blir det nog bra. 😉

    Tar ett Snowrollercitat och tänker på dig i backen
    ”Bästa svängen, Hökarängen.”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s