Det blir att köpa grisen i säcken i fortsättningen!

Först la Computer City ner sina butiker inom rimligt avstånd från Märsta där jag bor. Nu aviseras att OnOff går i konkurs. Så nu har vi ingen butik i närheten där man kan känna och klämma på elektronikprylar typ telefoner, datorer, tillbehör med mera. Undantaget då pyttebutiken Dialect i Upplands Väsby.

Trist! Så det blir att handla sådan prylar samt chansa på att prylarna fungerar på det sätt som utlovas i annonser och andra sammanhang. Två detaljer som jag anser viktiga när det gäller datorer typ Laptops och som aldrig brukar finnas med i specifikationerna är

  • Jordat eluttag
  • Avstängningsknapp för pekplattan

Resten brukar man kunna läsa sig till men vi går miste på några fler detaljer. Vi kan inte

  • Värdera om tangentbordet passar våra feta fingrar
  • Att skärmen är bra eller mindre bra
  • Att storleken på prylen är den rätta för skrivbordet eller bröstfickan
  • Att prylen känns gedigen och inte knarrar eller har andra kvalitetsbrister generellt.
  • Att tillbehören i lådan räcker för det egna behovet. Om medföljande öronprylar funkar bra eller dåligt får man ta i två steg. Testa när man öppnat kartongen för att komplettera senare med en tilläggsbeställning
  • Dessutom medför det hela att man får vänta en eller flera dagar efter att man beställt varan vilket man slapp när man köpte i butik.

Så det blir i fortsättningen att köpa grisen i säcken!

Jag har däremot ett förslag.

Etablera en och annan känna och klämma-butik på utvalda prylar och som inte har någon kassa för försäljning. Däremot ska det finnas personal som hjälper till med att beställa prylar i butiken eftersom det finns medborgare med äldre eller ingen första dator överhuvudtaget som inte fixar att köpa mobiler eller datorer via nätet. Dessa kunder kommer att få det svårt i fortsättningen speciellt de som dessutom inte har tillgång till bil för att åka till de stora kedjorna som alltid ligger i så kallade köpcenters som kräver att man har bil.

Behovet av att ha bil ökar konstant. Ett exempel är Posten som förlagt sin paketutlämning på Coop i Märsta dit inga lokalbussar går. Man kan ju undra vilken människosyn som florerar i försäljnings- och distributionsleden…

En leverantör som borde få framgång med några väl placerade “Känna- och klämma-butiker” borde vara Dustin. Tänk själv! Ingen lagerhantering och nya prylar kommer tillverkarna att skicka ut skälva eftersom det blir en konkurrensfördel att ha sin eller sina prylar i “Känna- och klämma-butiken”. Dustin skulle till och med kunna ta betalt av tillverkarna för att ha sina varor i dessa butiker.

En reaktion till “Det blir att köpa grisen i säcken i fortsättningen!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s