Test, Nokia X3-02 mot SE Elm

Budgetlurar, Smarta billiga lurar, Runt 1500 kr. Hur står de sig som dagliga kompisar i det långa loppet. Vad är det som skiljer två jämförbara moderna budgetlurar. Vad saknar man i de enklare mobilerna och vad har de som smartphones eventuellt inte har eller kan. Svaren kommer efter hand för att så småningom utmynna i en sammanställning.

Vi får se! Jag har för någon vecka sedan inlett en långtest av två rätt olika budgetlurar, den nya Nokia X3-02 eller som den även heter Nokia Touch & Type i jämförelse med den förhållandevis etablerade SonyEricsson Elm.

Det som är intressant är om det är någon idé att skaffa en smartphone för att istället köpa kusinerna längre ner i prislistan. Det går ju trots allt ungefär 4 budgetlurar på en smartphone av idag. Är budgetlurarna så pass bra att man hellre ska byta ut familjens gamla lurar mot en modern budgetlur? Eller ska man bara satsa samma slant på sig själv och en ny modern smartphone?

Frågorna är många om man som jag vill veta om jag ska behålla min nuvarande Elm eller byta till konkurrenten Nokia. Eller blir det en smartphone till slut trots allt?

Du hittar testen och blogginläggen om de två budgetlurarna i min bokblogg. Jag kategoriserar inläggen via Test, Nokia, X3-02 samt Elm.
Ett exempel är http://rolfgranlund.wordpress.com/category/test/.

Du har även info om mina sidor i ämnet via http://rolfgranlund.wordpress.com/2011/05/23/mitt-nya-mobila-liv/

Rolf Granlund
@rigit

2 reaktioner till “Test, Nokia X3-02 mot SE Elm”

  1. Nu är jag inget stort företag med anseende som medför att tillverkarna skickar testapparater till just mig, så jag testar bara mina köp och delar med mig av mina erfarenheter i det lilla. Så testa Motorola Defy får någon annan göra samt skriva en och annan tesrapport. Jag läser den gärna!

    Testar brett kan bara M3 och tidningen Mobil göra och även i viss mån Computer Swedens redaktion där Joel Åslund verkar verkar vara deras supertestare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s