Nej du Gudrun Schyman!

Pär Ström förvirrar inte begreppen! Det gjorde ni feminister då ni döpte er kamp till just “Feminism”, alltså en semantisk kullerbytta som jag aldrig blivit bekväm med. Samtidigt som ni förespråkar jämställhetsfrågor så gör ni det utifrån ett kvinnobegrepp vilket Pär och även jag vänder oss emot. Det finns frågor i samhället som är till nackdelar även för män även om det finns flera frågor som ni förespråkar som ni har rätt i.

Men genom att skapa en rörelse  med som du säger “Aktivister” så får jag intrycket av att ni vill införa matriarkatets diktatur i likhet med att kommunismen sa att de ville införa proletariatets diktatur. Vad du inte inser är att valet av rörelsens namn skapade förvirringen och att namnet stör budskapet än idag.

Se bara för några år sedan när varenda politiker påstod sig vara feminist. Redan då undrade jag hur en man överhuvudtaget kan vara feminist. Det blev ett enögt synsätt som jag än idag har svårt för.

Men jag förstår att du inte tål kritik av dina hjärtefrågor från män som ser jämlikheten som samhällets viktigaste fråga. Du försvarar helt enkelt ett dåligt begrepp i det svenska språket samt vägrar inse att det inte bara är kvinnor som misshandlas av lagar och förordningar och som till och med då och då misshandlas fysiskt.

Ta bort begreppet Feminism från er agenda och inse att vi är av två kön i det svenska samhället med liknande problem från olika håll.

Ref: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/strom-skapar-total-begreppsforvirring_6197973.svd

Rolf Granlund
@rigit

2 reaktioner till “Nej du Gudrun Schyman!”

  1. Fler än jag som vaknat upp.
    Genuskrigarna har förstört i princip allt jämställdhetsarbete för lång tid framåt.

    Gilla

  2. Det är långt ifrån något uppvaknande. Reagerade negativt redan första gången jag såg eller läste det. Har bara inte skrivit om det förrns nu och undrade vad de höll på med. Speciellt den där perioden när politiker och andra kändisar tävlade om vem som var mest feminist. Ett sorgligt kapitel i svensk politisk massmedial sörja.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s