Årets viktigaste bok; Sex feministiska myter av Pär Ström

Gudrun Schyman fick det så kallade spelet med anledning av Pär Ströms nyutkomna bok. Att attackera Feminismen är inte politiskt acceptabelt och helt inkorrekt även i andra sammanhang. Men det är på tiden att klockan vrids rätt och att debatten förs ur ett könsneutralt perspektiv och inte ur det enögda feministiska mansfientliga perspektivet.

Jag kan bara rekommendera Pärs bok som dels är väl underbyggd med vetenskapliga forskningsrön både från nationella forskare som internationella. Att Gudrun Schyman reagerar så starkt är fullt begripligt. Hela hennes världsbild kring myterna om feminismen skakas i sina grundvalar på ett fullt begripligt som lättläst sätt.

Beställ boken och offra 50 spänn på något viktigt eller ta Pärs generösa erbjudande att läsa boken på nätet. Du väljer själv. Själv köpte jag boken med en önskan om ett dedikerat exemplar på grund av att jag jobbade helt kort med honom någon gång under 90-talet. Dessutom gillar jag personliga dedikationer i mina köpta böcker! Redan då var hans böcker läsvärda vilket jag har haft nytta av i mitt yrkesliv inom IT och som skribent och författare.

Du beställer boken via mejl bestall@dnv.se. Jag bad om Pärs signatur, vilket jag fick!

Du kan även läsa den på skärmen via  http://www.dnv.se/mou/feministiska_myter.htm

SvD stoppade debatten genom att ge Gudrun “SLUTREPLIK”!?! (Feministisk redaktion på SvD?) Läs därför fortsättningen där Pär svarar på Gudrun Schymans avslutande inlägg. Verkar det inte som om Gudrun verkar skraj? Han ger dessutom några fler exempel på mansfientlig agitation.

http://genusnytt.wordpress.com/2011/05/27/svd-publicerar-inte-mitt-svar-till-schyman/

Rolf Granlund
@rigit

12 reaktioner till “Årets viktigaste bok; Sex feministiska myter av Pär Ström”

 1. Grejen är väl att vi inte låter pendeln slå över.

  Fortfarande så har kvinnor lägre lön för samma jobb.
  Iaf om de har en manlig chef.
  Har de en kvinnlig chef har kvinnorna högre lön.
  Det är samma orättvisor i båda fallen och de beror på samma orsaker.

  Sedan importerar vi en massa kvinnoförnedring genuskrigarna själva inte vill peta i med tång.
  Det är hedersmord och det är hederskultur där båda könen är offer.
  Det är könsstympningar mot minderåriga i religionens namn men där har flickorna betydligt bättre skydd.
  Men genuskrigarna är så rädda för att vara rasister.
  /blir lite OT om rasism och vad man skall kalla för rasism/

  De flesta har som mig inte ett dugg emot invandring och flyktingar.
  Men det innebär inte att vi säljer ut vår kultur.
  Genuskrigarna kan ju prova med att gå in med bikini och bart huvud in i en moske i Teheran eller försöka köra bil i Saudiarabien.
  Massor av invandrare uppfostrar sina ungar att bli samhällets stöttepelare som vuxna precis som de flesta svenskar försöker göra. Dessa invandrarbarn sitter inte i gäng på skolgården och kallar sina klasskamrater för svennehora
  Många invandrarbarn gör bra ifrån sig i skolan och är omtyckta av alla skolkamrater.
  Föräldrarna jobbar och betalar skatt som vilken svenne som helst och pratar skaplig svenska.
  Visst kan det gnällas lite hemma när tonårsdottern vill gå på klassdisco men de allra flesta invandrare jag känner till tar till sig den svenska friheten och jämställdheten.
  När jag frågar dem varför det blev just Sverige nämns jämställdhet som ett av flera argument.
  Visst blir vissa sura av rondellhundar men vanligt folk blir sura av Eche Homo så det jämnar ut sig.

  Sedan har vi gruppen som inte vill till Sverige och gruppen som vill till Sverige för att leva på bidrag.
  10 år efter ankomst kan de fortfarande knappt ett ord svenska. De låter sönerna springa runt och skapa problem och beter sig rent lagvidrigt mot sina döttrar. Låser in dem och skickar dem på tvångsgifte.
  Men om man nu inte har något emot första gruppen men inte vill ha hit skiten som egentligen inte vill bo i Sverige så tycks man vara rasist. Likadant om man tycker illa om tvångsgifte, könsstympning, hederskultur och intifada i förorten.
  Engagerar man sig i invandrarflickornas problem så ser man direkt att samhället sviker dessa kvinnor. Invandrarkvinnor har i Sverige inte samma rättigheter som Anderssons döttrar har. Inte heller har de samma skydd.
  Men det är skitsvårt att jobba för deras rättigheter eftersom våra politiker är så j*vla flata och man är en rasist när man försöker.
  Frågan är vart dessa flyktingar skall fly vidare till när kulturen som de flytt ifrån kommer hit och vi t.o.m har Shariadomstol.
  Våra egna feminister som Gudrun, Mona och co tar inte i problemen med tång.
  Folk som inte vill inordna sig i samhället borde kastas ut och folk som vill inordna sig borde skickas ut i glesbyggdskommuner och ges ekonomiskt stöd att starta företag om det är dåligt med jobb. De flesta invandrare jag känner till är som vanligt folk är mest förutom att de är mycket driftigare och mer arbetssugna än väldigt många svenskar och inte är de kräsna heller.

  Vi har våra politiker som Mona som dissar jul och midsommar, Jämtin som vill införa muslimska helgdagar. Undra på att öknamn som Mona Muslim kommer till.
  Jag vill inte kalla mig varken rasist eller feminist men det är en massa ettiketter man får påklistrade om man vill arbeta för jämställdhet i vardagslivet.
  Jag tycker att det är varje människas rätt i i skolåldern själv få välja arbete och utbildning och varje människas rätt att ha lika lön för lika arbete oavsett kön.
  Som det ser ut i dag är män otroligt diskriminerade i förskolan t.ex och pedofilskräcken är enorm.
  Senaste barnporrhärvan var 21 av 23 kvinnor och ändå är det bara män som blir misstänkliggjorda inom förskola, skola.
  Samtidigt får inte invandrarflickor läsa vidare och de får knappt arbeta. Träffar de en kille som kan ge dem samma frihet en svensk tjej har rätt till blir de mördade.

  Det finns en massa orättvisor i vardagslivet vi behöver ta itu med och jag tycker vi män har ett ansvar att ta itu med de bitar vi kan ta itu med.
  Vi kan inte längre förlita oss på genuskrigare, könsfascister och annat löst folk för då blir det inte jämställt och rättvist.
  Det var väl Tiina Rosenberg som kallade gifta kvinnor med barn för könsförrädare?
  Ute i samhället gömmer sig ett antal som jublade åt den här:

  Feminist blir jag aldrig
  Jämställdhet kommer jag alltid att jobba för.

  Gilla

 2. @Elisabeth
  Visst kanske Per Ström uppfattas lite som en manlig motsvarighet till feminister.
  Men de exempel han tar upp är verkliga.
  Sverige är långt från jämställt. Åt båda hållen.

  Jag försöker backa ett par steg så att jag får hela bilden.
  Jag påstår inte att jag lyckas fullt ut men jag försöker verkligen få hela bilden klar för mig.
  Det innebär att man måste läsa ibland jäkligt obekväma åsikter och sedan sätta dem i förhållande till personens situation.

  Vad Per Ström gör i boken Roffe skriver om är att han massakerar 6 st vanliga myter.
  Hur en typisk genusmyt uppkommer kan vi läsa om här där samme Per på ett i mitt tycke ganska neutralt sätt pekar ut hur vissa myter uppkommer och sprids som sanningar
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/03/16/genusmyten-om-kvinnors-verl-gsenhet-r-osann

  Alla dessa madonnamyter gör att kvinnor får ett otroligt försprång överallt i samhället.
  Titta bara på hur alla dessa pedofilkvinnor i den senaste barnporrhärvan hanteras i media.
  Det står inte ett ord om de två männen för de är ju pedofiler PUNKT Medan kvinnorna närmast presenteras som offer för tillfälligheter.
  Vi kan jämföra domar sedan när krutröken lagt sig och vi kommer att se hur innehav av barnporr och straffen för det är beroende av kön.

  Sedan har jag lite svårt att ta Anna Laestadius på allvar.
  Hon har under åren bevisat att hon tillhör genuskrigarna och att hon inte har någon som helst önskan om att jobba för jämställdhet.
  När man applåderar åt det faktum att pojkar får sämre och sämre betyg i skolan och tycker att det är priset dessa dagens pojkar kollektivt skall betala för alla dessa år av patriarkskit styre fattas det hjärnceller imho
  Och det är bara ett exempel på hur den könsfascisten tänker.

  Gilla

 3. Det kommer att ta lång tid att få ner debatten på en saklig nivå mycket beroende på att just Feminismen som företeelse är den i särklass mest framgångrika propagandasegern i modern tid.

  Ett tag skulle så gott som alla politiker, kändisar och kulturarbetare vara feminister oavsett om de var kvinnor eller män. De få som famförde åsikter mot feminismen sågades omgående som gamla mulliga mansgrisar som man skulle ignorera just för att de var av det manliga könet samt representanter för allt det som feministerna kämpade emot med näbbar och klor.

  Ett typexempel där feministerna gick till överdrift, vilket i mina ögon var ett avslöjande vad det egentligen handlade om, var att en skatt skulle tas av alla män som en form av kollektiv bestraffning för vad ett fåtal män gjorde sig skyldiga till mot kvinnor. Jag har aldrig någonsin känt mig så kränkt som vid det tillfället, vilket har medfört att feminismen för mig sedan dess framstår som osmaklig propaganda.

  Gilla

 4. Per Ström och hela hans mansrörelseupplägg är sjukt och har en agenda som ligger mycket långt ut till höger. Vad det anhang (se ”rekommenderade länkar på Pär Ströms Genus-Nytt: Ingrid Carlqvist, Daddys m fl) som sällar sig till honom håller på med är att försöka legalisera våldsbrott och sexövergrepp mot kvinnor och barn samt kriminalisera brottsoffren, genom att propagera för införandet av PAS som bedömningsgrund och barnpsykiatrisk diagnos. Att han är lika knuten till den moderata regeringen som Anti Avsan är, gör inte saken bättre.

  Richard Gardner, som är upphovsmannen till ’teorin’ om PAS – Parental Alienation Syndrome/Disorder, var en rättspsykiater i USA som uteslutande försörjde sig som välavlönat ‘expertvittne’ åt vårdnadstvistande fäder i tvister om vårdnad och umgänge. Han anlitades av dömda förövare.

  Därför snickrade han ihop en ‘teori’ som skulle möjliggöra att även förövare kunde få vårdnad och obevakat umgänge, ‘teorin’ om ”Parental Alienation Syndrome” – PAS, eller som det också kallas av den militanta papparättsrörelsen ”Parental Alienation Disorder” – PAD. I Sverige har papparättsrörelsen försökt mörka associationerna till Richard Gardner (då denne var en uttalad försvarare av incest och pedofili) genom att döpa om hans ‘teori’ och idéer om PAS till ‘föräldraalienation’ eller ‘otillbörlig påverkan’.

  Teorin går i korta ordalag ut på att man anammar synsättet att kvinnor och mammor som anmäler våld och övergrepp ljuger för att mota undan pappan – barnet utsätts då, enligt Gardner, för PAS, eftersom pappan därmed blir ‘negativt omtalad’ eller fjärmad från barnet. Problemet är ju bara att i de fall där det förekommit våld och övergrepp så är detta ju helt nödvändiga åtgärder.

  Ytterligare ett problem ifall man anammar detta synsätt är att ‘teorin’ leder till att mammor och barn misstänkliggörs ifall de berättar om våld och övergrepp, och blir då inte trodda, får därför inget skydd trots allvarliga hot och övergrepp. Detta förstärks ännu mer av att anmälningar om våld och övergrepp enligt Gardner ses som ett av ‘symptomen’ på att PAS föreligger.

  En sådan mamma skall då, i ‘svåra fall’, enligt Gardners ‘teori’ om PAS, fråntas vårdnaden som istället skall övergå till pappan. Och handlar det då om en dömd förövare, som i de fall där Richard Gardner blev anlitad, blir slutresultatet det (ifall domstolen tror på fadern och hans ‘expertvittne’ Gardner, vilket den många gånger gjorde) att vårdnaden går över till förövaren och barnet skiljs från sin mamma, vilket alltså betydde att fadern vann målet samtidigt som Gardner garanterades en fortsatt lukrativ tillströmning av klienter.

  Läs mer på sanningenompapparattsrorelsen.wordpress.com

  Citat av Richard Gardner – se sanningenompapparattsrorelsen.wordpress.com/2011/03/04/lite-mer-citat-fran-richard-gardner/

  Pär Ström påstår att SCB fabulerar när det är han själv som gör det. Det han, tillsammans med debattörer som Ingrid Carlqvist, Daddys m fl försöker införa är däremot allvarligt och förtjänar uppmärksammas mycket mer, då ett införande av PAS handlar om att legalisera misshandel och sexuella övergrepp mot kvinnor och barn.
  http://www.sfweekly.com/2011-03-02/news/family-court-parental-alienation-syndrome-richard-gardner-pedophilia-domestic-violence-child-abuse-judges-divorce/

  För fler länkar se min blogg sanningenompapparattsrorelsen.wordpress.com Se även blogrollen på ”rekommenderade länkar” på Genus-Nytt. Alla dessa arbetar för att införa Richard Gardners sjuka propedofila idéer om ”PAS” – Parental Alienation Syndrome/Disorder som rättsgrund i vårdnadstvister och diagnos inom barnpsykiatrin.

  Det innebär kriminalisering av brottsoffer och legalisering av våldsbrott och sexuella övergrepp mot kvinnor och barn. Det finns också beröringspunkter mellan papparättsrörelsen och NKMR – en organisation som ”slåss för att barnen ska få stryk”.

  När det gäller Ingrid Carlqvist, som Pär Ströms ”Genus-Nytt” rekommenderar, så har hon även en bagatelliserande syn på högerextrema Nationaldemokraterna, vilket framgår till exempel av hennes uttalande på denna video, där hon hånar människor som inte vill ”tala hos såna som nästan är nazister” se video från föredrag hållet 16 mars 2011, utlagt av snaphanen.dk på Youtube
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=r3gs_MQp_38

  Gilla

 5. Robertointervjun tål att höras igen! Jag tycker att det är stor humor när radiokvinnan på public-serviceföretaget blir ”upprörd” över Paolos åsikter. Hon talar inte heller om ”sig själv personligen”. Nejvisst… Det är som ett eko från 70-talet när vänsterakademiker klappade oss arbetare på huvudet: ”Förstår du inte att du är förtryckt lilla vän?”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s