Republikanernas taktik är förkastlig

Först gäller det att söla ner den familj som representerar monarkin med böcker, massmediala skriverier, skvaller och fientliga intervjuer och intervjuförsök. Först nu kryper republikanerna i Sverige fram under sina stenar efter en framgångsrik kampanj där undersökningar visar att förtroendet för kungafamiljen sjunkit ordentligt. Taktiken för mina tankar till hur ett visst parti i Tyskland agerade i början på 30-talet.

Även om jag inte ser mig som rojalist så tycker jag att de senaste årens kampanj varit minst sagt smaklös. Gång på gång dras det fram detaljer i form av massmedial drev som bara spär på nedsvärtningen.

Jag lider med varenda individ som drabbas av drev oavsett om det är privatpersoner, misstänkta terrorister, kändisar eller medlemmar av den svenska kungliga familjen. Ett fint ord för den känslan heter empati, vilket du som läsare kanske inte har en aning om vad det betyder och innebär. Hade jag själv varit i kungens kläder så hade jag bett Sverige dra dit, där det är betydligt varmare och sedan flyttat utomlands för att få vara ifred, ägna sig åt familjeliv och helt enkelt må bra.

Oansvariga publicister struntar helt i hur de drevdrabbade mår i sin iver att dra in så mycket stålar som möjligt i form av lösnummer och reklamintäkter. Därför klickar jag “Behåll monarkin” i varenda undersökning i protest mot den republikanska vedervärdiga taktiken som inte har någon motsvarighet från monarkins håll.

Vart har heder, empati, omtanke och solidaritet tagit vägen i vårt avlånga land?

Skrivet med anledning av vad Republikanska föreningen skriver i SvD
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fran-enande-symbol-till-splittrare_6196353.svd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s