Hur surfar du? Kanske såhär?

Eftersom alla browsers numera hanterar flikar så kan man spara tid genom följande metodik.

När jag besöker exempelvis IDG.se eller någon tidning på nätet, så skummar jag snabbt igenom rubrikerna och de korta ingresserna för att hitta det jag vill läsa mer av. För varje intressant rubrik högerklickar jag och väljer “Öppna i ny flik”. Därefter fortsättare jag att skumma igenom innehållet på “hemsidan”. Alltså! Jag vänsterklickar aldrig på en rubrik för att byta sida med efterföljande “Tillbaka”.

När jag skummat igenom allt, vilket går rätt snabbt, så har jag ett antal flikar med de artiklar som fångade mitt intresse. Sedan är det bara att beta av flik för flik samt stänga dem när jag läst.

Om hemsidan inte innehåller något som fångade mitt intresse så har jag således inga extra flikar att klicka på.

En bra detalj för just IE9 är att hemsidans flik byter färg och att alla dessa högerklickade flikar fått samma färg. Man ser alltså en form av beroende mellan hemsidan och valda artiklar. Speciellt bra om man redan har andra flikar öppna.

7 reaktioner till “Hur surfar du? Kanske såhär?”

  1. Ett tips om man inte orkar högerklicka och välja ”Öppna i ny flik” är att hålla ner Ctrl och sen vänsterklicka på länken, då öppnas den automagiskt i en ny flik.

    Gilla

  2. Ännu enklare är att bara klicka med mittenknappen. Det öppnar fönstret i bakgrunden som standard i firefox/chrome i alla fall.

    Gilla

  3. Tack Natanael! Funkar perfekt i både IE9 och FF! Har bara för lättrullad rulle och mittenklicket är rätt trög på min mus men bra att känna till! Kör nog Ctrl-varianten för min del.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s