Twitter förändrar det politiska landskapet

Som frekvent twittrare så märker jag en stor skillnad i hur jag ser på politiker. Jag följer politiker som är bra på twitter vilket medför att de som skriver intressant och bra, når mig som medborgare till skillnad mot andra politiker som inte twittrar eller som inte är så bra på att twittra.

Politiken blir med andra ord personlig där fallenheten för att föra fram budskap på några få rader i kombination med länkar till fördjupningar spelar stor roll.

Det som dessutom är intressant är att skickligheten i att twittra går före eventuella partipolitiska sympatier. Jag märker det eftersom duktiga intressanta twittrande politiker oavsett partipolitisk hemvisst ligger kvar i min “följalista” medan dåliga twittrare rätt snabbt tas bort av mig själv.

Dessutom har dessa twittrande politiker fördelen med att de kan ge sin syn och förmedla sina budskap vid sidan om de filtrerade massmediala skriverierna som journalister producerar.

Dessutom är det trevligt att då och då få ett personligt svar ända upp på ministernivå!

En annan effekt som jag märkt är att politik blivit mer intressant tack vare mediet Twitter.

Rolf Granlund
@rigit

En reaktion till “Twitter förändrar det politiska landskapet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s