Hur väljer du mobila prylar?

Det är svårt att värja sig för all marknadsföring, tester, massmediala tyckanden om vilka mobila prylar du och jag ska ha för att bli lyckliga i vårt mobila liv. Själv är jag pedant med höga krav på mina prylar. De ska helt enkelt stödja mig i mitt surfande, twittrande, bloggande och författarskap i kombination med att jag snart träder in i ett nytt yrke som taxiförare hos Taxi Stockholm.

Alltså har jag höga krav på mina hjälpmedel och funderar både länge och väl varför och hur dessa nymodigheter ska fungera. Priset är viktigt, men om det är en pryl som verkligen blir en ordentlig fördel så tvekar jag inte att lägga ut en slant för att nå mitt mobila mål.

Hur ser då mina krav ut och varför väljer jag prylarna som jag gör? Egentligen är det en lång process som påverkats av ett långt mobilt liv i mitt tidigare yrke som IT-proffs. Om du vill ta del av mina val, beslut och tankegångar så kan du från och med idag surfa in till min hemsida via sidan Mobilt.

Navigera mobiltOm du hovrar (låter markören vila på) ordet Mobilt i min svarta navigator så kommer du till ett antal strukturerade sidor som jag kommer att uppdatera vart efter jag kommer på något nytt.

Just nu testar jag samtidigt (kör två budgetlurar) för att se vilken pratmaskin som jag tycker är bäst. Jag kommer att behålla båda för att ha den ena som en jobbmobil och den andra för privat bruk. Frågan är bara vilken som blir vilken? Troligtvis blir det Nokian eftersom den är så jäkla snygg och passar även till frack!

3 reaktioner till “Hur väljer du mobila prylar?”

 1. Jag har samma problem.
  Det är hela tiden en massa överväganden mellan nackdelar och fördelar.

  Just nu så kör jag Android eftersom det ger mig den frihet jag efterfrågar på ett sätt jag fattar.
  Testkörde farsgubbens N95 och efter det har jag valt bort Symbian pga att jag tycker det är totalt ologiskt om man inte har haft Nokia sedan tidigare och är van.
  Kommande Nokia med Meego verkar se fin ut.
  Det beror helt och hållet på peng för pang om det blir en sådan när Spican känns gammal.
  Det var ytterst nära att det blev en N900 vid förra telefonbytet men den var lite för dyr för att tappas bort.

  Det är några krav jag har.
  Bra filhanterare
  Bra nätverksstöd och åtkomst till utdelade resurser i nätverket
  Minneskort
  Gratis navigering. Nokias navigering slår med råge Googlemaps men det duger åt mig.
  Ett skapligt utbud av gratisappar. De flesta kör man ändå nästan aldrig mer än en vecka och även om det kan vara små summor per app känns det surt att betala för en veckas testanvändning. Det blir ju några man laddar hem.
  Ett till krav som tillkommit efter mitt köp av Android är bra backup till molnet.
  Med Android byter jag lur när som helst och så fort jag loggat är alla mina kontakter på plats och så fort appen sms2mail är där så har jag allting i nya luren utan att behöva åka hem och koppla in den i datorn.
  Efter Android är en borttappad lur ingen katastrof alls och att ha flera lurar man växlar mellan är inga problem.
  En Motorola Defy för fisketuren och en Galaxy2 s under mer städade förhållanden och en ZTE Blade att ha med på krogen. Bara växla SIM-kort och köra vidare.

  Gilla

 2. Mina krav på nästa mobil:

  Stor skärm
  Lång batteritid
  Bra räckvidd (3G/GSM/4G)
  ”Snappy” (ska reagera snabbt)
  Frihet
  Bra hårdvarubygge
  Bra prestanda (ibland vill man spela, ibland titta på film)
  Mycket minne
  Gärna bra GPS (snabb, framförallt), NFC, gyro, skarp kamera

  Nokia N9/N950 ligger tveklöst bra till. Nästa telefon blir sannolikt en sådan.

  Gilla

 3. Jag ville ha en smart phone somÖ

  – inte låste min musik
  – hade gps
  – hade hyfsat program utbud
  – hade bra sport trackers
  – funkar om man tappar den i marken ett par gånger eller efter att den legat på badkarskanten och blivit funktig.
  – inte behöver massa äckligt fula läderfickor, skyddshöljen med mera för att inte bli repig. Jag vill ha telefon i fickan som den är utan en massa skydd.

  Till slut blev det en Android, Motorola Defy. OSet är inte lika snyggt som iPhone eller Windows Phone 7 men det gör jobbet och alla apps finns.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s