Jag vägrar bli pensionär!

Budskapet i vårt samhälle är för mig helt korkat! Allt verkar fokusera på att livet ska börja när man blir pensionär. Vilket jävla nys! Det är nu, idag, du och jag lever och inte när vi når pensionsåldern! Vad förväntas man göra då? Inte vet jag!

Jag vet att jag troligtvis kommer att betraktas som en form av insnöad Sven Dufva, men att bli 50+ är inget trevligt att se fram emot i det här landet. Du duger inte längre!

Troligtvis påverkades jag mer än vad jag insåg av Mulles öde på 80-talet. Han kallades Mulle och jobbade inom HR på SAS den gången. Vi unga satt i Herrgårn i Bromma på SAS Data och tyckte vi va riktigt vassa på Data (Jo det heter ju IT idag). Mulle avled inom en vecka efter att han avtackats för lång och trogen tjänst! Jag har aldrig glömt Mulles öde. Han skulle ju börja leva i och med pensionen!

Dessutom hörde jag om ytterligare en kollega som även han avled strax efter pensioneringen. Dessa två kollegor formade min egen inställning på ett sätt som styr vad jag gör idag ett år innan jag blir 60.

Idag har jag ett nytt legg i plånboken som gäller i tio år framåt. Mitt Taxilegg! Styrd av 90-talets kvalitetsyra för egen del så är valet lätt. Ett Taxi-företag med en medveten kvalitetsprofil, Taxi Stockholm. Vi ses där ute, ska bara gå Taxi Stockholms påbyggnadskurs först. Dessutom fick tjejerna inom Taxi Stockholm mig att känna mig både behövd och välkommen. En känsla som jag inte fått uppleva på länge. Så ska du åka Taxi i Stockholm ring 08 – 15 00 00! Det sitter proffs bakom ratten och jag ska bli en av dem! http://taxistockholm.se/.

Åter till samhällets budskap om de gyllene åren som pensionär!

Man kan då och då läsa i massmedia att ungdomarna redan när de får sitt första jobb ska börja pensionsspara. Va fan då för? De har massor av andra saker att planera för och satsa på. Pensionsspara från 20-års ålder. Rena rama idiotin! Lägga undan pengar när man ska skaffa familj, hus, bil, utbilda sig, hund, fritidshus, åka till Thailand, deklarera, ta ett svindyrt körkort med mera. Ungdomarna har varken intresse av eller tid att tänka 40 år framåt. Vissa av dem når inte ens den åldern vilket betyder att pengarna är kastade i sjön.

Det här budskapet från politiskt håll påverkar grundtanken i samhället.

När en medborgare närmar sig pensionsåldern (läs 50+) så antas vi inte längre vara tillräckligt hungriga eller ha papper på en massa teoretiska utbildningar. Erfarenhet betraktas som gammalt och något som är bevuxet med mossa. Allt ska skapas på nytt och 50+ kan inte bidra med något innovativt. Vilket slöseri med kunskap och erfarenhet! Det är en obalans i samhället där 30-40 åringar ska göra allt på en gång för att sedan hamna på sophögen. Det är ett diametralt fel i tanken och ett samhällsekonomiskt slöseri.

Till och med vår kung anses förbrukad eftersom han nått 65 års ålder. Det kan man utläsa ur ett antal artiklar och enkäter. Vad är det för idioter som eldar på tankesättet av den moderna ättestupan? Den eller de som bidrar till det borde utbildas medels en och annan dagsedel i betydelsen käftsmäll och inte i form av dusör typ kommande tusenlapp.

Jag har egna erfarenheter av hur det är att söka jobb och konsultuppdrag som 59-åring! Återkommer om det vid annat tillfälle!

En reaktion till “Jag vägrar bli pensionär!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s