Excel-boken säljer bra

Jag ser av försäljningsstatistiken att min Excel-bok säljer bra just nu. Ett pling till Recito ger svaret att biblioteken köper in boken just nu. Trevligt, eftersom vitsen med att skriva en bok är att den blir läst.

Utgiven vecka 7 (februari) och mer än halva upplagan redan såld. Om trenden håller i sig så blir det inom kort tal om att trycka upp en ny upplaga.

Jag är väl egentligen inte förvånad eftersom mina andra kontakter på nätet säger att den vanligaste använda appen i Smartphones och pekplattor är just Excel. Sverige är ett beräknande folk!

Länk: http://rolfgranlund.wordpress.com/bocker-fran-rigit/

4 reaktioner till “Excel-boken säljer bra”

 1. Jag gillar dina titlar t.ex ”Excel 2010 på mitt sätt”, det är just orden ”på mitt sätt” jag tänker på. Det tyder på att du vet vad du skriver om och att du själv använder programmen. Om jag ser någon av dina böcker i bokhandeln så ska jag bläddra i den för att se om min teori stämmer, tyvärr köper jag nog ingen.

  Gilla

 2. Men om jag skriver klart ”Använd Writer på mitt sätt” ?

  Det dröjer tyvärr ett tag eftersom jag jämför Word och Writer och har redan sett att det är en form av ”Följa John” mellan programmens funktionalitet. Dessutom har jag kommit på att båda programmen är felkonstuerade så jag avser att stuva om mina manus rätt ordentligt. Vad det är jag kommit på är vad jag brukar benämna…

  ”Dags att rulla in en handgranat”!

  Jag skojar inte! Det är ett allvarligt funktionellt fel som jag vet ställer till det i organisationer som producerar mycket dokumentation. Måste fundera noga på hur jag ska uttrycka det hela för att bli förstådd.

  Gilla

 3. Jag använder aldrig ordbehandlare, jag har nog bara skrivit 2-3 hela A4 med formaterad text, sedan jag slutade skolan för 30 år sedan. Då har jag använt Wordpad i Windows och sparat i Rich Text Format (.rtf)
  rtf-dokument är helt immuna mot virus och det skickas inte med en massa dold information som det det kan göra i Word-dokument. rtf har även den fördelen, att de dokumenten kan läsas av väldigt många program.

  Men det är klart skriver man böcker så krävs det förstås en riktig ordbehandlare.

  Gilla

 4. ”Jag använder aldrig ordbehandlare, jag har nog bara skrivit 2-3 hela A4 med formaterad text, sedan jag slutade skolan för 30 år sedan.”

  Då undrar jag vad du jobbar med om du aldrig använder en ordbehandlare…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s