Diskriminering av män!

Det händer varje gång! Det har hänt de senaste 10-15 åren! Att jag känner en form av diskriminering och misstänksamhet riktat mot oss män. Vad är det då som jag upplever som diskriminerande undrar du säkert.

– Vi får inte köpa nya blad till våra rakhyvlar utan att fråga i kassan!

Argumentet och anledningen jag alltid fått höra är att de stjäls så förbenat så att de inte går att ha ute i butiken! Det hela brukar sluta med att jag får återvända hem utan nya blad eftersom personalen inte verkar ha koll på vad som finns och inte finns där bakom ryggen. Just mina blad av märket Gillette med 5 blad hemma och 3 ute på landet är alltid slut av någon anledning? Tjuvarna måste vara förslagna som kan norpa dessa inlåsta blad utan att kassörskor märker något. Eller vad är det som pågår?

Är det personalen som stjäl dessa dyrgripar tillsammans med påsarna med saffran eller vad grundar butikerna sina tjyverisiffror på? Det kan ju i rimlighetens namn inte vara speciellt aktuell svinnstatistik eftersom dyrgriparna alltid hanterats på det här sättet. Nästan lika länge som trixet att placera mjölken längst inne i butiken så att vi ska frestas att köpa massor på vägen dit, utom just då rakblad av märket Gillette.

När jag i helgen kom hem och svor att jag inte fick tag på nya rakblad den här gången heller så fick jag veta att “benrakhyvlar” för Quinnor hanteras på samma sätt.

Slutsatsen är att rakblad måste vara lika eftertraktade som guldföremål på tjuvarnas marknad. Finns det månne till och med en så kallad “Svart Marknad” där man exempelvis kan köpa rakblad på Sergels Torg i Stockholm under de mörka tiderna på dygnet?

Jag bara undrar?

Rolf Granlund
@rigit

5 reaktioner till “Diskriminering av män!”

 1. Ett tips, Roffe: Den svarta marknaden för rakblad samt rakhyvlar finns numera i Vitabergsparken i Stockholm. Jag känner en som känner en…ja, du vet 🙂 🙂

  Gilla

 2. Skäggstubben på kinderna kliar så in i bängen så den måste bort då och då. Runt truten kan jag vara manlig som du uttrycker det. Fördelen är att jag kan mumla i skägget om jag så vill 😉
  Ett råd kan jag dessutom bjuda på. Raklödder är en helt onödig tillsats. Bara vanligt vatten funkar perfekt.
  Man ser dessutom bättre var det behövs en och annan avhyvling. Prova!
  Dessutom är det ibland skönt med en torr avhyvling. Manligt!

  Gilla

 3. Hej. Jag vet inte vilken butikskedja du brukar (försöka)handla dina rakblad ifrån, men som före detta butiksanställd på Willy:s så kan jag berätta vad jag vet utifrån min erfarenhet därifrån.

  Det stämmer att tjuvarna riktar in sig på rakblad, de är små (lätta att stjäla om det skulle hänga fritt) och värda väldigt mycket i förhållande till hur sin storlek. De gillar även att stjäla dyra hårprodukter och tuggummi-påsar (typ ”Extra”). Dessa stulna produkter säljs som jag förstått det sedan ofta till oseriösa ”smålivs”affärer som i sin tur säljer dem vidare.

  Inköp av rakblad till butiken sker oftast manuellt, till skillnad från de flesta andra varor i affären, och då finns det större utrymme för att det blir fel kvantiteter i inköpen, vilket ju kan leda till att vissa sorter tar slut i tid och otid. Sedan gäller det också att de ansvariga för kassorna har fyllt på lagret i varje kassa med alla olika sorters rakblad…vissa kassörer orkar inte hämta rakblad inifrån lagret när de är slut i själva kassan, så de säger att de är slut fast det kanske inte är sant. Om du är trevlig mot personalen så kommer de dock med största sannolikhet att orka gå och leta upp dem åt dig 😉
  Att personalen själva skulle stjäla rakhyvlarna är absolut inte omöjligt, men på de ställen jag jobbat så har det funnits övervakningskameror överallt, så de flesta törs nog inte även om de skulle bli frestade.

  Gilla

 4. Jag har svårt att tro att rakblad norpas mer än andra varor. Kanske var det så förr men inte i dagens läge. Jag tror därför att man bara lutar sig mot numera urgammal svinnstatistik eftersom det inte gått att stjäla rakblad under flera decennier. Om Gillett bara gör större skrymmande omslag i svåröppnad plast så är problemet löst. Det som dessutom är konstigt är att nya rakhyvlar ofta hänger framme i butiken men inte påfyllningsbladen.

  Det verkar med andra ord vara en medveten strategi att man hela tiden ska köpa nya handtag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s