Behovet av Surfplattan…?

iPAD, iPAD, iPAD o.s.v. Artiklar, tester och upplevelser. Den ena artikeln överträffar den andra med fantastiska beskrivningar om hur coola just den och den produkten är. Surfplattan måste köpas och förändra ditt liv!

Marknaden och olika konvent visar upp massor av varianter och storlekar som ska locka till ha-begär hos det stora flertalet. Så brukar det se ut innan förnuftet kommer ifatt och man lite till mans inser nyttan av den nya prylen. Så var det när handdatorerna kom inom företagen men inte på privatmarknaden. Det gick ju inte att ringa med handdatorn!

Själv har jag en längre tid följt utvecklingen och kommit fram till att 7 tum är en bra storlek för min del, för nyttan med en surfplatta har jag insett för länge sedan. Men de har inte varit perfekta när det gäller det där med hur man har den när den inte är igång. 7 tummaren är den optimala storleken eftersom den går ner i innerfickan på de flesta jackor så man slipper ha en väska eller rygga med sig. Sen har vi det där med att använda den aktivt och inte bara konsumera vad andra skapat. Jag talar om inmatningen!

Då jag nyligen har känt och klämt på Samsung Galaxy Tab och testat att stoppa ner den i innerficka på min skinnjacka så väcktes ett stort ha-begär för att sjunka en aning eftersom jag inte kunde testa hur man skriver eller exempelvis kör Excel. Letade vidare och hittar HTC Flyer som går tillbaka till vad jag sedan decennier kunnat göra med min gamla Palm E2. Rita och skriva med en penna! Tänk att det ska ta så lång tid innan ingenjörerna fattar att originalet funnits bredvid deras tangentbordet vid deras CAD-dator hela tiden. Det original som legat där tyst och anonym utan att göra speciellt mycket väsen av sig. Kanske på grund av blygsamhet, vad vet jag?

För originalet i handhavande har fungerat länge och väl även om man inte kunna surfa, ringa, fota, ladda hem eller göra något annat än vad den varit avsedd för ifrån början. Klicka på bilden så förstår du vad jag menar vad just jag vill kunna göra med min surfplatta, nämligen skriva och rita.

Pencil & Notebook <<<  Klicka och kolla in originalet till surfplattan!

Sen kan du ta och läsa vad Samsung siar om framtiden. Själv avser jag att avvakta tills priset på 7-tummarna hamnar på mer rimliga nivåer än idag och att andra följer in på den väg som HTC påbörjat med HTC Flyer (Kolla in pennan). Även Samsung Galaxy Tab är intressant (Kolla in tillbehöret Tangentbord) men även den är på tok för dyr.

En reaktion till “Behovet av Surfplattan…?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s